Norsk Ishockey / 2023 / -Jeg forventer at vi kjemper om opprykk nok en gang
Landslagstrener Thomas Pettersen, Foto Megapiksel
Landslagstrener Thomas Pettersen, Foto Megapiksel

-Jeg forventer at vi kjemper om opprykk nok en gang

Med ferdigspilte oppkjøringskamper mot Danmark er hockeyjentene klare til å sette kursen mot Kina og VM.

Vi tok en prat med landslagstrener Thomas Pettersen for å høre litt om hans tanker inn mot mesterskapet.

"Jeg forventer at vi skal kjempe om opprykket nok en gang, og endelig lykkes. Nå har vi vært i den avgjørende kampen i VM tre ganger tidligere, så nå er det på tide," sier Pettersen.

Tre ganger tidligere har hockeyjentene kjempet om opprykk til A-VM uten å lykkes, men med god oppkjøring er jentene klare til å gi alt når det braker løs i Kina den 20. august. I første kamp møter de norske jentene Østerrike, etterfulgt av kamper mot Kina, Slovakia, Nederland og Danmark.

Vi spurte landslagestreneren om hvordan de har brukt samlingene frem mot VM til å forberede seg.

"Det viktigste er å komme tilbake på is og få tilbake timingen. Så må vi finne tilbake til samspillet slik at vi er klare når pucken droppes i Kina," forklarer han.

VM, som vanligvis avholdes i april, har i år blitt utsatt, noe som fører til en lang sesong for jentene som skal representere Norge i årets mesterskap.

"Vi startet med en testsmaling på Olympiatoppen i Oslo, deretter hadde vi en vellykket is- og fysisk treningssamling på Hønefoss i mai. Etter det hadde vi en samling på Lillehammer, der brukte vi tiden til å forberede oss til neste samling og treningskamper mot Danmark i juli. Nå setter vi snart kursen mot VM i Kina, så sommeren har vært travel," avslutter Pettersen.

Landslagstreneren mener at en av fordelen Norge har inn mot mesterskapet er å være en liten nasjon. "Vi er som en familie. Vi har godt kjennskap til hverandre. Vi kjenner hverandre. Det er en av styrkene våre. Alle drar i samme retning og jobber mot de samme målene," forklarer han. Noe de skal forsøke å utnytte under mesterskapet for å oppnå suksess.

Når vi spurte Pettersen om hva han ser mest frem til med mesterskapet, var svaret klart. "Det er som det alltid er når vi er i VM. Konkurrere om gullet. Kjenne på presset. Jobbe hardt mot et mål som vi alle er en del av. Og jobbe mot opprykk," Laget går inn i mesterskapet med ambisjoner om å prestere på høyeste nivå og kjempe om opprykk til A-VM, og Pettersen ser virkelig frem til utfordringene som venter i Kina.