Norsk Ishockey / 2023 / Gullpucken 2023
Gullpucken 2023

Gullpucken 2023

Gullpucken tildeles den norske spilleren som gjennom spill på klubb- og landslag har vært den fremste utøver i sesongen. Prisen er den eldste og mest prestisjefylte utmerkelse som kan gis til en individuell spiller i norsk ishockey.

For sesongen 22/23 tildeles prisene til Emma Bergesen (kvinner), Emil Martinsen Lilleberg (menn) og Ola Bye Øiseth (Para).

Emma Bergesen hadde sitt internasjonale gjennombrudd sesongen 22/23. På universitetslaget Mount Royal var hun en sentral og avgjørende spiller når laget hennes gikk hele veien og ble canadisk Universitetsmestere. Bergersen avgjorde den siste kampen gjennom å score vinnermålet på overtid. Under sist VM ble hun kåret til turneringens beste forsvarsspiller.

Emma Bergersen.png

På herresiden tildeles prisen til Emil Martinsen Lilleberg. Lilleberg har en meget solid sesong i svenske Oskarshamn bak seg, samtidig som han har vært av landslaget absolutt beste og viktigste spillere. Under årets VM fremstod han som en rutinert og erfaren bauta, til tross for sin alder. Dette på et ungt norsk lag. Uredd, duellsterk og med sine alltid positive bidrag til laget er han er høyt ansett lagkamerat på og utenfor banen.

lilleberg mhg.jpg

Gullpuck Para 2023 går til Ola Bye Øiseth. Øiseth var Norges beste spiller under A-VM i Canada i 2023, der han avsluttet med hat-trick i avslutningskampen mot Tyskland. Han har over flere år jobbet målrettet og dedikert for å ta stegene til øverste internasjonale nivå. På veien har han også overkommet flere større motganger – alt for å komme sterkere ut på den andre siden. Øiseths er en solid toveis-center som legger like mye stolthet i det defensive som det offensive. En kreativ og hardtarbeidende spiller som er en vinnerskalle av de sjeldne.

Ola Øiseth.png