Norsk Ishockey / 2023 / ENERGIHUSET - LANDSLAGETS KLIMASPONSOR FOR VM 2023
Foto: Megapiksel
Foto: Megapiksel

ENERGIHUSET - LANDSLAGETS KLIMASPONSOR FOR VM 2023

Norges Ishockeyforbund (NIHF) har som en del av sitt samfunnsansvar fokus på flere bærekraftmål. Et av hovedpunktene i vår strategiplan er å bygge all vår virksomhet på prinsippet om bærekraft, og FN's bærekraftmål skal veilede vår organisasjon. Vi jobber aktivt for å implementere bærekraftige løsninger og ta bevisste valg.

NIHF har økt fokuset på klima. Nå senest i forbindelse med landslagsarrangementet, der det har blitt gjennomført flere ulike tiltak; resirkulering, elektrifisert transport og servicebiler, oppsamling av plast, klimavennlig merchandise, gjenbruk av materiell, bærekraftseminar for samarbeidspartnere og næringsliv for å øke oppmerksomheten og fokus på klima mm.

Nå har vi gått et skritt videre og sammen med Energihuset og Kapo skal vi fortsette å jobbe konkrete tiltak.

- I 2019 ble Norges ishockeyforbunds herrelandslag godkjent av FN som verdens første klimanøytrale landslag uansett idrett. Det var vi stolte av, men mye spennende har skjedd på klima- og bærekraftsområdet siden den gang. Derfor er det stort for oss å nå løfte klimafokuset vårt til et nytt nivå sammen med Energihuset og Kapo. Takk for at dere har troen på oss og at vi sammen skal jobbe for en positiv påvirkning på klima og miljø, forklarer Ishockeypresident Tager Pettersen.

 

I forbindelse med VM-oppkjøringen mellom Norge og Frankrike i Varner Arena 5. og 6. mai 2023, gikk Energihuset sammen med Norges Ishockeyforbund og Kapo for å snakke om hvordan vi kunne samarbeide. Som resultat av dette reiser det norske herrelandslaget i ishockey klimakompensert til VM i Riga 2023. Vi tar dermed et viktig skritt mot å redusere vårt klimaavtrykk og bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Energihuset er et ingeniør- og rådgivningsselskap innen klima, energi, miljø og bærekraft. Energihuset bistår kommuner og bedrifter med energikartlegging- og analyse, energiattest- og merking, miljøfyrtårnsertifisering, åpenhetsloven, klimaregnskap og ESG.

- På initiativ fra Norges Ishockeyforbund og Kapo er vi glade for å kunne støtte landslaget som nå har ankommet VM i Riga med klimakompensering, sier Henning Andersen i Energihuset. Dette er en god start – og vi ønsker å bidra til at norsk ishockey går foran og tar ansvar for fremtidig avtrykk på klima.

Sammen Kapo og Energihuset som vår klimasponsor, skal vi fortsette å jobbe aktivt med klimaspørsmål og redusere vår påvirkning på miljøet videre fremover.

- Vi i Kapo er veldig fornøyd med at Norges Ishockeyforbund og Energihuset ønsker å samarbeide for å redusere klimaavtrykket til det norske landslaget, og å kompensere for det utslippet vi ikke får redusert på kort sikt. Vi har hjulpet med beregninger og kjøp av klimakreditter som kompenserer for utslippene i forbindelse med fly, transport, mat, overnatting mm. under VM i Riga. Kompenseringen skjer selvfølgelig gjennom klimakreditter av høy kvalitet, levert av Kapo. Vi håper på mange seiere under VM, men vi har allerede vunnet en liten seier i klimakampen, avslutter Sverre Torjuul i Kapo.