Norsk Ishockey / 2023 / Klubblisens i ishockey 2023/24
Foto: Fredrik Hagen
Foto: Fredrik Hagen

Klubblisens i ishockey 2023/24

Klubblisensutvalget (KLU) har vurdert klubbenes avlagte årsregnskap og kommet med innstilling til Forbundsstyret, som har behandlet saken i styremøte 24. april. Forbundsstyret tilsluttet seg innstillingen fra Klubblisensutvalget.

Følgende klubber er tildelt lisens for 2023/24 sesongen;

Eliteserien:Stjernen, Lørenskog AIL, Frisk Asker, Storhamar, Stavanger Oilers, Lillehammer, Vålerenga, Ringerike.
1. divisjon: Nidaros, Comet, Narvik, Hasle Løren, Grüner, Gjøvik.

I 2022/2023 sesongen var det rekordlave 2 klubber i Fjordkraftligaen og 1. divisjon menn som var på handlingsplan.

Foran sesongen 2023/24 har økonomien dessverre forverret seg, og det er 7 klubber som nå må inn på Handlingsplan. Klubblisensutvalget forholder seg til gjeldende klubblisensreglementet for sesongen 2022/23, med de retningslinjer og krav som stilles til klubblisens og eventuelle sanksjoner.

  • Av de to klubbene som var under Handlingsplan i foregående sesong, er det kun Sparta som bryter delmål pr. 31.12.2022. Klubben sanksjoneres med 3 poengtrekk, som er regulert i Handlingsplanen.

  • Lillehammer innfrir kriteriene for klubblisens og tas av Handlingsplan pr 31.12.2022. Klubb og styret har gjort en solid innsats for å få årsregnskapet for 2022 så bra som overhodet mulig. I tillegg har klubben et ansvarlig lån som dekker opp negative egenkapitalen pr 31.12.2022. Ansvarlig lån vurderes likt med egenkapital i klubblisensreglementet.

  • Manglerud har negativ egenkapital og kommer inn på en 3-årig handlingsplan. Det samme gjelder Storhamar, Furuset, Lørenskog, Comet og Narvik.

  • Klubblisensutvalget må ha tilleggsinformasjon før behandling av klubblisensen fra følgende klubber: Sparta Elite, Manglerud Star Elite, Bergen

  • Klubblisensutvalget har ikke mottatt fullstendig rapportering fra Furuset per 15/4. Dette medfører at Furuset mister sin lisens i henhold til §11-1, men reglementet åpner for at Forbundsstyret kan vedta å tilby klubben ekstraordinær lisensbehandling. Forbundsstyret har vedtatt å innvilge Furuset mulighet til ekstraordinær lisensbehandling.

    Endelig behandling av klubblisens til Sparta, Manglerud Star, Bergen og Furuset vil senest skje i styremøte 14. mai.