Norsk Ishockey / 2023 / Landslagskaptein Mathea Fischer
Landslagskaptein Mathea Fischer

Landslagskaptein Mathea Fischer

Hockeyjentene er på plass i Kina og klare for første kamp i årets VM. Før avreise tok vi en prat med landslagets nye kaptein, Mathea Fischer, for å høre hennes tanker rundt mesterskapet.

Mathea Fischer spiller til vanlig for den svenske klubben SDE og har vært en del av det norske landslaget i flere år. For først gang, har hun fått æren av å lede hockeyjentene gjennom årets mesterskap. Til tross for en lang sesong er landslagskapteinen fornøyd med oppkjøringen frem mot mesterskapet.

- Vi har alle lagt ned bra trening på individuell basis med sommertrening etter sesong, også har vi hatt mye samlinger hvor vi har kjørt både fys og på is. Så en god miks av off-ice og trening på is, sier landslagskapteinen.

Mathea forteller at det som er viktigst for henne selv for å forberede seg til et mesterskap er å være så mye som mulig på is. Trene godt for å legge grunnlaget, men også å forberede seg mentalt.

- Det er litt spesielt nå i år siden VM kommer i august. Det har vært en lang sesong som har gått over hele sommeren, tilføyer hun.

Men med gode forberedelser er Mathea og resten av hockeyjentene klare for kamp når det braker løs mot Østerrike 20.August. Det blir en tøff kamp men jentene er klare til å gi alt.

Når Mathea blir spurt om hun kan beskrive sin egen spillestil forklarer hun at det kanskje ikke alltid ser like pent ut.

- Jeg tror jeg er en spiller som gir mye energi. Går mye på skøyter og gjør mye hardt arbeid som ikke alltid ser så veldig pent ut, men så er jeg jo mye offensiv da, så prøver å skape mye offensivt også.

Med den nye landslagskapteinen Mathea Fischer i spissen er det tydelig at de norske hockeyjentene er klare for utfordringene som venter dem under årets mesterskap. Nå gjenstår det bare å se hvordan det går når mesterskapet braker løs.