Norsk Ishockey / 2023 / Ny landslagstrener for hockeyjentene
Ny landslagstrener for hockeyjentene

Ny landslagstrener for hockeyjentene

Andre Lysenstøen blir ny landslagstrener for Kvinner fra etter VM i Kina i august.

NIHF har engasjert Andre Lysenstøen som ny hovedtrener for Kvinne-landslaget. Lysenstøen overtar jobben etter nåværende landslagstrener Thomas Pettersen, som gir seg etter VM i Kina i august 2023.

Andre har solid internasjonal erfaring både som spiller og trener. Han har tidligere trent Norges U18-landslag, U20-landslag, og senest vårt Paralandslag under en rekke internasjonale mesterskap. På klubbsiden har han hatt mange ulike oppdrag, herunder både trener og Sportssjef. Han har Norges Ishockeyforbunds høyeste trenerutdannelse (trener 3), samt at han er utdannet Målvakts-trener 2 i Norge og Målvakts-trenere 3 i Sverige.

- Norsk ishockey er inne i en veldig spennende periode både nasjonalt og internasjonalt, der det gjøres mye godt utviklingsarbeid på landslagsnivå. Samtidig har NIHF hatt et sterkt fokus på utvikling av jentesiden nasjonalt. Det blir derfor utrolig spennende og givende for meg å ta del i dette arbeidet de neste tre sesongene. Som landslagstrener for Kvinner ser jeg frem til å jobbe i team sammen med de andre landslagstrenerne i å videreutvikle vår felles spilleide og landslagsskole. Samtidig gir denne rollen mulighet for å delta i arbeidet med å videreutvikle og styrke aktivitetstilbudet på jentesiden generelt, noe som er veldig spennende, sier Andre Lysenstøen.

- Med Andre får vi en kunnskapsrik, engasjert og offensiv trener som vil passe godt inn i vår filosofi. Vi gleder oss til å få Andre med på laget, sier Sportssjef Petter Salsten.