Norsk Ishockey / 2023 / Prosjekt Robust
Prosjekt Robust

Prosjekt Robust

NIHF iverksetter Prosjekt Robust med formål om å heve fysisk standard.

Dagens ishockey har økt kravene til fysisk standard og for å henge med trengs en fysisk og mentalt robust atlet. Lista for hva som trengs til å bygge bro fra der utøverne er til dit de har ambisjoner om å være har blitt hevet. Ikke bare må spillerne besitte en motor som tåler å spille hvert bytt, hver periode og hver kamp med høy intensitet - de må og ha en motor som tåler høy treningsmengde over tid. Dette område har vi som nasjon et stort potensial til å utvikle. NIHF ønsker å være sentrale i prosessen og bidra til å optimalisere den fysiske standarden gjennom Prosjekt Robust.

I april startet Prosjekt Robust opp med formål om å heve fysisk standard. Prosjektet begynte med webinaret Atletisk Utvikling og tok for seg barmarkstrening for aldrene 13-15 og 16-19 år. Hensikten var å gi spillere og trenere en god inngang inn i barmaskssesongen der mulighetsrommet for å bygge et solid fysisk fundament er stort. Webinaret hadde 173 påmeldte trenere, der alle i etterkant fikk tilgang til en Teamskanal med off-season treningsprogram og veiledning på gjennomføring av disse.

I webinaret meddelte vi også at det blåses liv i tekstvinduene igjen for å belyse viktigheten av fysisk trening og atletisk utvikling. Som oppfordret, sendte følgende lag inn sine testresultater etter testvindu 1 (mai):

Bambusa Ligaen: Furuset, Lillehammer, Stavanger, Vålerenga

JU16: Skedsmo, Stavanger, Vålerenga

U20: Frisk Asker, Lillehammer, Manglerud Star, Nidaros, Sparta, Stavanger, Stjernen, Storhamar, Vålerenga

U18: Frisk Asker, Lillehammer, Manglerud Star, Nidaros, Sparta, Stavanger, Stjernen, Storhamar, Vålerenga

U16: Manglerud Star, Nidaros, Skedsmo, Sparta, Stavanger, Stjernen, Vålerenga

U15: Frisk Asker, Lillehammer, Manglerud Star, Skedsmo, Ski, Stavanger, Stjernen, Vålerenga

Vi sender en klapp på skuldra til dere, og ser frem til å fortsette å følge utviklingen til utøverne deres fremover! Samtidig håper vi å se enda flere klubber sende inn sine testresultater i testvindu 2 (august).

Prosjekt Robust har kommet for å bli og vil være i kontinuerlig arbeid og utvikling. Klubber og trenere vil få tilgang på innhold i verdensklasse som kan brukes for å optimalisere den atletiske utviklingen av spillerne våre.

Neste steg på denne ferden er å gjennomføre resterende del av en solid barmarksesong som munner ut i testvindu 2 i august. Vi vil sende ut oppdaterte retningslinjer på gjennomføring når det nærmer seg og håper på en lengre liste med klubber sender inn sine testresultater før neste nettak etter testvindu #2.

Når vi løfter blikket og ser inn mot is-sesong vil vi bygge videre på hva vi har lagt rammene for denne sommeren. Informasjon og invitasjon for Webinar: In Season Atletisk Utvikling vil bli sendt ut ved en senere anledning.

Vi ønsker dere fortsatt god trening og en fantastisk sommer!

«We are what we repeatedly do. Excellence then, is not an act, but a habit» - Aristotle

Norges Ishockeyforbund

Ambisjon – Gjennomføre – Konkurrere – Samarbeid

#prosjektrobust #robustutøver