Norsk Ishockey / 2023 / Strømming av kamper
Strømming av kamper

Strømming av kamper

Med Idrettsstyrets vedtak som grunnlag har NIHF sitt FS vedtatt en gradvis åpning for strømming av kamper, der første steg er å åpne for aldersklasse U18 fra dags dato.

Det skilles ikke på nivå Elite og 1 div innen disse aldersklassene.

I styremøte av 13. november fattet NIF vedtak knyttet til strømming av idrett. Vedtaket, og tilhørende historikk finnes på NIF sider:   

 Idrettsstyret vedtok nye retningslinjer for strømming av idretten (idrettsforbundet.no)  

Særforbundene er etter NIFs lov høyeste faglige myndighet innenfor sine idretter, og er derfor ansvarlige for å definere egen topp- og breddeidrett, og vurdere hvilke av sine arrangementer det foreligger rettslig adgang til å strømme. Det forutsettes at all strømming skjer i samsvar med personvernregelverket, samt at det avklares hvem som er behandlingsansvarlig.  

Filming av aktivitet foregår på alle idretters områder, i både regulert og uregulert form, av mange ulike aktører, med mange ulike formål. Det kan blant annet være fra nære/foresatte i privat regi, av idrettslag/trener med utviklingsformål eller for å kunne gi mulighet for å følge/se kamper uten å være til stede fysisk. Samtidig ser NIHF at feil bruk av bilder fra aktivitet kan ha negative effekter, og at dette må reguleres.

Uavhengig av FS vedtak så vil det fortsatt være opp til lokal halleier å endelig beslutte hvilke aktiviteter det tillates strømming av i deres haller.

Personreservasjon mot filming og/eller navn-visning i Min Idrett:

Sammen med NIF har MyGame nå lagt til rette for at reservasjon håndteres i Min Idrett. For å reservere enkeltpersoner mot filming, kan man altså logge seg inn i Min Idrett og gå til Personvern/Reservasjon https://beta.minidrett.no/oversikt