Norsk Ishockey / 2023 / Utdeling av gullpuck og gullklokker
Ishockeypresident Tage Pettersen og Ola Bye Øiseth, vinner av gullpucken 2023. Foto: Kenneth Myhre
Ishockeypresident Tage Pettersen og Ola Bye Øiseth, vinner av gullpucken 2023. Foto: Kenneth Myhre

Utdeling av gullpuck og gullklokker

I forkant av søndagens EHL-kamp mellom Vålerenga og Lillehammer på Jordal Amfi, ble tre av Norges fremste paraishockeyspillere hedret på isen.

Før kampstart ble Loyd Remi Solberg, Knut-Andrè Nordstoga, og Audun Bakke alle overrakt hver sin gullklokke. Norges Ishockeyforbunds gullklokke deles ut til spillere med 75 offisielle landskamper for Norge, og som offisielle landskamper regnes kun EM, VM og PL-kamper.

Solberg, Nordstoga og Bakke står alle oppført med imponerende 88 offisielle kamper med det norske flagget på brystet. Kun Rolf Einar Pedersen (97 kamper) og Morten Værnes (93 kamper) ligger over den merriterte trioen på adelskalenderen.

Foto: Kenneth Myhre

Deretter mottok Ola Bye Øiseth gullpucken han ble tildelt for sesongen 2022/23.

Gullpucken tildeles den norske spiller som gjennom spill på klubb- og landslag har vært den fremste utøver i sesongen. Prisen er den eldste og mest prestisjefylte utmerkelsen som kan gis til en individuell spiller i norsk ishockey.

Juryens begrunnelse for å tildele Øiseth prisen lød slik:

Øiseth var Norges beste spiller under A-VM i Canada i 2023, der han avsluttet med hat-trick i avslutningskampen mot Tyskland. Han har over flere år jobbet målrettet og dedikert for å ta stegene til øverste internasjonale nivå. På veien har han også overkommet flere større motganger – alt for å komme sterkere ut på den andre siden. Øiseths er en solid toveis-center som legger like mye stolthet i det defensive som det offensive. En kreativ og hardtarbeidende spiller som er en vinnerskalle av de sjeldne.

Det var i 2018 at gullpucken første gang ble delt ut til sesongens beste parahockeyspiller, og før Øiseth har både Bakke (2018 og 2019), Solberg (2021) og Nordstoga (2022) vunnet prisen.

Vi gratulerer alle fire med utmerkelsen!

Oversikt over utdeling av gullpucken para.
2018: Audun Bakke
2019: Audun Bakke
2020: Ikke tilstrekkelig aktivitet
2021: Loyd Remi Solberg
2022: Knut-Andrè Nordstoga
2023: Ola Bye Øiseth

Foto: Kenneth Myhre