Norges Ishockeyforbund var representert med visepresident Lise Kvil Torgersen og generalsekretær Petter Salsten. Mye av fokuset denne gang var revidering og endringer av Statues & Bylaws, der man ønsket å ta grep for å styrke jentesiden ytterligere. Underveis i Kongressen ble det mange viktige og nødvendige diskusjoner rundt dette temaet, og selv om vi fortsatt har en vei å gå som idrett var det tilfredsstillende å se at man beveger seg i riktig retning år for år.
Under følger en oversikt over de vesentligste endringene som ble vedtatt.
IIHF besluttet å øke antallet kvinner i sitt eget styre, der man fra 2026 vil sikre at minimum 3 plasser forbeholdes kvinner. Videre vedtok man at underliggende utvalg og komiteer fra og med 2026 skal inneholde minimum 1/3 kvinner. Det vil også bli satt ned arbeidsgrupper som skal arbeide for å sikre kvinners deltakelse i slike nøkkelposisjoner fremover.
Kongressen vedtok videre at antall spillere påmeldt til VM (WW senior og WW U18) skal speile guttesiden, med 22 utespillere og 3 målvakter. Fra 2025-26 sesongen vil man også gå over til nytt turneringsformat i VM for toppdivisjonen. Øverste nivå vil fortsatt bestå av 10 land, men inndelt etter verdensranking i to puljer. Man vil benytte "slangeformatet-seeding" som vi kjenner fra U20-VM, der de 4 beste i hver pulje avanserer til kvartfinale, mens lag 5 i hver pulje spiller nedrykkskamp. Kun 1 lag vil da rykke ned (og opp).
Gjennomgående blir det også at arrangørland sikres plass i mesterskapene. I de tilfeller der neste års arrangørland havner på nedrykksplass i toppdivisjonen, vil lag som havner på plassen over (ranket over) rykke ned isteden.
IIHF har videre en klar oppfatning om at 3 vs 3 ishockey snart vil komme på OL-programmet som egen gren. Siden sesongen 17/18 har formatet vært testet ut, ikke minst under ungdoms-OL, og man ser for seg å søke om opptak av dette allerede til OL i 2030. I så fall betyr det at 16 flere lag/nasjoner (8 menn og 8 kvinner), og 240 flere utøvere vil delta fra vår idrett. Det er suksessen fra ungdoms-OL, samt andre idretters eksempler (basket, volleyball, etc.) som gjør dette veldig aktuelt også for ishockey.
To nye land ble også tatt inn i IIHF, det var Bahrain og Kenya.