Norsk Ishockey / 2024 / Gullpucken 2024
Foto: Andrea Leigh Cardin / IIHF
Foto: Andrea Leigh Cardin / IIHF

Gullpucken 2024

Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte utmerkelsen som kan gis til en individuell spiller i norsk ishockey.  

Prisen tildeles den norske spiller som gjennom spill på klubb- og landslag har vært den fremste utøveren under sesongen. 

Gullpuck Kvinner 2024

Ena Nystrøm var en ledende og avgjørende spiller på Norges landslag som tok gull, og rykket opp til A-pulja under VM i Klagenfurt i april. Hun spilte alle Norges kamper, og gikk ubeseiret gjennom mesterskapet. Hun ble kåret til Norges beste spiller og turneringens beste målvakt. For sin klubbsesong for Mercyhurst University i NCAA ble hun kåret til «årets kvinnelige idretts-utøver» alle kategorier, samtidig som hun ble tatt ut på årets lag i sin Conference College Hockey America. Hun har som målvakt vært assisterende kaptein på sitt lag, noe som forteller om en personlighet lagkamerater og trenere verdsetter høyt.   

Gullpucken Kvinner 2024 tildeles Ena Nystrøm. 

 

Gullpuck Para 2024

Andreas Gjessing Sundt har i flere sesonger vært en bidragsyter til en forsterket prestasjonskultur på paraishockeylandslaget. Han hadde en lovende fremtid som utespiller, men måtte på grunn av skader omskoleres til målvakt. Etter omskoleringen har han utviklet seg til å bli en av norgeshistoriens beste målvakter i paraishockey og er en av de mest sentrale spillerne på dagens og fremtidens landslag. Gjennom målrettet arbeid over tid, og gjennomsnittlig over 20 treningstimer pr uke har Sundt utviklet seg til å bli en målvaktspiller på øverste internasjonale nivå. Han er en særdeles dedikert utøver som evner å balansere ishockeykarrieren med høyere utdanning på en særdeles god måte. Mest av alt er han en god lagspiller som tar aktiv del i å gjøre medspillere og laget bedre med gode tilbakemeldinger og stå-på-vilje.  

Gullpucken Para 2024 tildeles Andreas Gjessing Sundt.

 

Gullpuck Menn 2024 

Patrick Thoresen har denne sesongen vært helt sentral i Storhamars suksess-sesong, der klubben vant både Seriemesterskap og Norgesmesterskap. Underveis satte de også rekorder for antall seire på rad. Under VM var han fortsatt den sentrale hærføreren vi har sett gjennom hele karrieren. Hans konkurranseinstinkt og evne til å prestere når innsatsen er som høyest, er legendarisk i norsk ishockey. Han krever alltid mye av seg selv og sine omgivelser, er tydelig og ærlig i sitt lederskap, noe som gjør at han er en garantist for profesjonalitet i de miljøene har er en del av. Ved siden av sitt lederskap og driv etter å prestere har hans sportslige prestasjoner vært av topp klasse hele sesongen. Han benyttes i alle situasjoner, og har med sin anvendelighet og rutine vært direkte avgjørende for resultatene han har vært med på å skape denne sesongen.


Gullpucken Menn 2024 tildeles Patrick Thoresen.