Norsk Ishockey / 2024 / Klubbesøk med Prosjekt Robust
Klubbesøk med Prosjekt Robust

Klubbesøk med Prosjekt Robust

Jorid Dagfinrud har i januar og februar vært på besøk hos 16 klubber.

I januar og februar var det duket for nok en klubbesøksrunde. Denne gang var det sportskonsulent og Tett På Coach for jenter og kvinner, Jorid Dagfinrud, som var ute på reise for å besøke 16 klubber, inkludert alle syv lagene i Bambusa-ligaen.

Tema for denne runden var Prosjekt Robust, et prosjekt iverksatt for å belyse viktigheten av atletisk utvikling og gjøre tiltak for å skape en nasjonal bevegelse med fokus på utviklingen av sunne atleter, for så optimalisering av fysiske ferdigheter hos landets ishockeyspillere.

- Dette var en veldig givende klubbesøksrunde. Det var flott å bli bedre kjent med de som driver ute i klubb. De klubbene jeg var hos ser helt klart viktigheten av atletisk utvikling og det å ha ressursperson(er) som planlegger og gjennomfører off ice-treningen, sa Dagfinrud i etterkant av besøkene.

- Det er et ganske stort sprik hva gjelder tilgang til ressurser i de klubbene jeg var hos, men for å oppsummere sitter jeg tilbake med et inntrykk av at alle klubbene gjør det de kan med de ressursene de har, samtidig som de fortsetter å søke optimalisering, fortsetter hun. 

I tillegg til å bli bedre kjent med hvordan det jobbes med prestasjonspilaren atletisk utvikling i de forskjellige klubbene, ble det også gjennomført et trenerseminar for aldersgruppen 13 – 19 år med fokus på:

- Prestasjonsmodellen for optimale prestasjoner.
- Behovsanalyse ishockey.
- Fysiske ferdigheter & atletisk utvikling.
- Årshjul: Sesongspesifikk atletisk utvikling & anbefalinger.
- Viktigheten av å starte dette i tidlig alder (ref. det å utvikle sunne atleter med vinnende vaner for så optimalisere fysiske ferdigheter).
- Prosjekt Robust 2.0: Verktøykasse og veien videre.
- Gjennomføring av en fys økt med et lag i aldersgruppen 13 – 15.
 
- Jeg føler at jeg repeterer meg selv når jeg sier det var en givende klubbesøksrunde, men som sagt skjer det mye bra ute i klubb og vi er på rett vei. Jeg sier ikke dette for at vi skal flytte foten av gasspedalen, men jeg sier det fordi det er utrolig viktig å ta ett skritt tilbake og se på hva vi gjør bra og hva vi er på rett vei mot også. Dette gir energi til å fortsette navigeringen mot optimalisering, og her må jeg si at jeg virkelig gleder meg til videre samarbeid og veien videre med Prosjekt Robust, avslutter Dagfinrud.

Neste steg på denne reisen er webinaret "Kick Off 24/25: Off Season" som avholdes tirsdag 16. april kl. 18:30 – 19:30 (aldersgruppen 13 – 15 år) og kl. 19:45 – 20:45 (aldersgruppen 16 – 19 år).

Her ønsker vi at alle trenere i respektive aldersgrupper deltar, da vi vil dykke inn i temaet off season og hvordan vi kan optimalisere denne fasen.

I tillegg vil de som melder seg på bli lagt inn i teamskanalen "Prosjekt Robust 2.0", som kort fortalt er en verktøykasse som inneholder et årshjul med aldersbestemt og sesongspesifikk atletisk utvikling, samt veiledning på optimalisering av gjennomføring.

Se link under for registrering:

NIHF - Prosjekt Robust - Kick Off 24/25, Off Season - Min idrett

Ses på Webinar i April! Det er tid for å ta denne bevegelsen til nye høyder!

#vinnendevaner #prosjektrobust

#ambisjon #gjennomføre #samarbeid #konkurrerre