Norsk Ishockey / 2024 / Norge slo Sverige i tre av tre kamper
Foto: Kenneth Myhre
Foto: Kenneth Myhre

Norge slo Sverige i tre av tre kamper

I helgen møttes Norge og Sverige til test-event i forkant av B-VM i paraishockey som spilles i Skien Fritidspark 15. - 20.april.

- Kampene mot Sverige viser at vi er godt forberedt til VM på hjemmebane, sa hovedtrener Ole Eskild Dahlstrøm etter det vellykkede testarrangementet i Skien som endte med tre seiere til Norge og 24-1 i målforskjell.

For etter å ha endt på 7. plass i A-VM 2023 måtte Norge for første gang i historien ned i B-pulja. Under ett år senere har Norge tatt på seg ansvaret for å arrangere mesterskapet som forhåpentligvis skal føre dem tilbake til A-VM 2025, der det skal spilles om billett til Paralympics 2025.

Landslagskaptein, Ola Bye Øiseth, hadde følgende kommentar:

- Dette var en god start på oppkjøringen til VM! Vi viser at jobben er lagt ned hele sesongen, og fokuset på struktur og kontroll betaler seg i svært få sjanser i mot, samtidig som det lar oss spille den «festhockeyen» vi ønsker å servere hjemmepublikumet.

Øiseth får støtte av assisterende kaptein Alexander Lyngroth.

- Tre komfortable seiere på tre kamper med mye bra samspill gir en topp start på innspurten mot VM.

Under B-VM skal Norge måle krefter mot Tyskland, Sverige, Kazakhstan, Storbritannia og Frankrike. Det spilles round robin før det telles opp og de to beste rykker opp til A-pulja. Norge er øverst rangert og benyttet anledningen til å markere seg kraftig mot tredjerangerte Sverige denne helgen. 

Mer info om VM

Nå venter to uker med treningshverdag for de norske utøverne, før nasjonene møtes igjen til rematch i Eskilstuna 8.-10.mars.

Resultat fra kampene:

Fredag 23.2 Norge – Sverige: 9 – 0

Lørdag 24.2 Sverige – Norge: 0 – 11

Søndag 25.2 Norge – Sverige: 4 – 1