Norsk Ishockey / 2024 / Valg på Forbundstinget 2024
Valg på Forbundstinget 2024

Valg på Forbundstinget 2024

Valgkomitéen ønsker innspill og forslag på kandidater til forbundsstyret i perioden 2024-2026, fra klubber, regioner og tillitsvalgte.

 

I inneværende periode (2022-2024) har mange av særforbundene opplevd store utfordringer, først og fremst knyttet til økonomi. Norges ishockeyforbund er intet unntak. Økte kostnader, samtidig med en svikt i markedsinntektene, har medført både kutt i sportslig aktivitet, nedbemanning av administrasjonen (5 årsverk færre enn på starten av 2023) samt skifte av generalsekretær. Dette til tross, så har det også vært mye å glede seg over. Økte seertall, økt publikumstilstrømning til kampene våre, økte medlemstall og lisenser (spesielt for jenter), samt gode sportslige prestasjoner for våre yngre landslag.

Dette viser noe av mangfoldet i organisasjonen vår, og dermed også behovet for ulik kompetanse til styrevervene. Norsk ishockey er som dere vet i stor grad basert på frivillighet og stort engasjement. Det er derfor viktig at så mange som mulig i hockey-Norge tar kontakt for å komme med synspunkter og innspill på kandidater.

Valgkomiteens oppdrag er å innstille på et forbundsstyre som skal bestå av både menn og kvinner, i ulik alder, med ulik geografisk bakgrunn - som sammen skal utfylle hverandre. Grunnleggende kunnskap om idrettsbevegelsen og evnen til å være aktiv i styrearbeid vil være sentrale, ved siden av kandidatens bakgrunn og erfaring. Forslagene ledsages med noen ord der kandidatens bakgrunn og erfaring fremgår.

Hovedoppgavene for det kommende forbundsstyret vil være å stabilisere en sunn og god drift, samtidig som man legger til rette for at organisasjonen kan innfri sine vedtatte målsettinger på ulike områder.

I følge NIHFs lov er alle i styret på valg ved hvert Forbundsting. Vi ønsker å bidra til en prosess hvor alle organisasjonsledd kan være med på å gi valgkomitéen et godt grunnlag for sin innstilling til Forbundstinget 8. juni 2024, og derfor ønsker vi nå innspill på kandidater.

Dette skrivet inneholder utfyllende beskrivelse for innmelding av kandidater, og vi ber om at dere returnerer den beskrevne informasjonen til leder av valgkomitéen på e-post elisabeth.faret@minsis.no innen 1. april 2024.

 

Medlemmer i valgkomiteen:

Leder: Elisabeth Faret, elisabeth.faret@minsis.no, tlf. 950 03 339.

Medlem: Morten Lillehagen, morten@lillehagen.com, tlf. 907 28 540.

Medlem: Ole Petter Melleby, melleby@iscogroup.no, tlf. 412 23 030.

Varamedlem: Karen Enevoldsen, karen.enevoldsen13@gmail.com, tlf. 996 16 880.

Varamedlem: Arild Hausberg, arildhaus@gmail.com, tlf. 992 45 165.