Norsk Ishockey / 2019 / Avtalen med Petter Thoresen forlenges
Avtalen med Petter Thoresen forlenges

Avtalen med Petter Thoresen forlenges

NIHF har nå kommet til enighet med Petter Thoresen om forlengelse av avtalen.

NIHF har nå kommet til enighet med Petter Thoresen om forlengelse av avtalen som landslagstrener for A-landslaget herrer for to nye år.

Hans engasjement går ut etter årets VM, og vi har sammen hatt en god prosess i tiden etter VM 2017 og fram til i dag hvor vi sammen har vurdert veien videre.

Thoresen startet sin landslagstrenerkarriere med OL-kvalifisering på hjemmebane i 2016, der laget kvalifiserte seg til OL i Pyeongchang i 2018. Landslaget har prestert på et stabilt godt nivå under hans ledelse, med kvartfinale i OL som foreløpig beste resultatmessige prestasjon.

Landslaget er inne i et lite generasjonsskifte, og vi mener det er viktig med kontinuitet i en slik fase, sier generalsekretær i NIHF Ottar Eide. Vi mener videre at Thoresen er rett mann til å lede landslaget i 2 nye sesonger med VM i 2020 og 2021 samtidig som det også blir en OL- kvalifisering i 2020, fortsetter Eide.

Petter Thoresen er den mest-vinnende norske ishockeytreneren i moderne tid. Han har tidligere trent Storhamar og Vålerenga, som han begge ledet til norske mesterskap. Hans siste klubbtrenerjobb var 5 år for Stavanger Oilers. Under hans ledelse vant klubben 2 Seriemesterskap og 5 Norgesmesterskap.