Norsk Ishockey / 2019 / Eliteleir uke 31 – rapport
Eliteleir uke 31 – rapport

Eliteleir uke 31 – rapport

Onsdag ledet Barry Smith fra NHL-klubben Chicago Blackhawks istreningen og teaterstykket «Ingen er homo i 2. div» fremmet refleksjon rundt seksualitetsmangfold og toleranse.

Eliteleir uke 31 er over halvveis. Etter to hektiske dager mandag og tirsdag som inneholdt is-treninger, teknikktrening, fys-treninger, tester og internkamper, var det også plass til annet innhold onsdag.

 

Barryisen_på848x444.jpgFoto: Barry Smith i aksjon under treningene på Eliteleieren onsdag

Barry Smith fra NHL-klubben Chicago Blackhawks ledet treningen

Onsdag morgen hadde de tre første gruppene besøk av Barry Smith fra NHL-klubben Chicago Blackhawks. Barry ledet treningene og gutta fikk kjenne på nye spennende øvelser med inspirasjon fra hans hverdag i USA. Dette ble godt mottatt av spillerne, samt mange nye impulser til trenerne.

 

 

Homoteater848x444.jpgFoto: Fra teaterstykket "Ingen er homo i 2. div" som ble vist til utøverne på Eliteleiren.

«Ingen er homo i 2 div!»

På ettermiddagen var det klart for en annen type opplevelse for spillerne, når de overvar teaterstykket «Ingen er homo i 2. div». Dette var et tiltak ment å fremme refleksjon rundt seksualitetsmangfold og toleranse innen idretten vår. Stykket er bygd rundt en karakter som er fotballsupporter og homofil, og har høstet oppmerksomhet innen norsk fotball. Seansen ble veldig bra, spillerne var både oppmerksomme og modne i sin tilnærming. Stor takk også til skuespiller Andreas Koschinski Kvisgaard og produksjonsleder Maus Monceyron Jonassen.

 

 

Barry-foredrag848x444.jpgFoto: Fra dagens trenerseminar på Hamar, der Barry Smith Chicago Blackhawks ledet seansen. Trenere fra Storhamar og Wang deltok på seminaret, sammen med trenere på Eliteleiren.

Trener-seminar med Barry Smith

På ettermiddagen ble det også gjennomført trener-seminar med Barry Smith, der han fortalte om hvordan NHL-klubber arbeider med sin spillerutvikling. Han ble også utfordret på hva vi bør gjøre inn mot våre spillere for at de skal stå best mulig rustet til å møte internasjonale krav. Hoved-essensen fra hans innlegg handlet mye om å ha så gode daglige treningshverdager som mulig, jobbe mye med basisferdigheter på is, samt å ha fokus på utvikling av ishockey-forståelsen til unge spillere. Seminaret ble avsluttet med gode diskusjoner mellom trenerne rundt temaene.

 

 

Se oversikt over gruppeinndelingen og dagsprogrammer for Eliteleir uke 31.

Utøverne, 177 i antall, ble delt inn i 6 ulike grupper fikk treffe sine trenere og prøvd isen. De er nå vel installert i både garderober og på sovesaler.

Under ser du de ulike gruppene/fargekodene med respektive trenere:

  • GUL – Martin Fossli, Markus Madsen, Jonas Södergren
  • RØD – Simon Stolt Wang, Henrik Reisvang, Andreas Toft
  • BLÅ – Petter Olsson, Mads Scott
  • TURKIS – Tor Ole Tangen, Sindre Olsen
  • ORANGE – David Lazlo, Eirik Iversen
  • GRØNN – Magnus Berg, Oliver Verner-Carlsson

Målvakts-trenere denne uka er Ole Sander Sønsterud-Hansen og Daniel Jørgensen.

Også i år har vi en egen dommer-gruppe her, bestående av 12 dommere. Disse har egne treninger, samt at de skal dømme internkampene.

Gruppa ledes av Knut Einar Bråten og Njaal Søstumoen.

 

Søndag 28. juli startet vi den første uka av årets Eliteleir på Hamar

Først ut er U16-årgangen for gutter, dvs spillere født 2004. Antall påmeldt (177 stk) gjør at vi har delt inn spillerne i 6 grupper, som alle skal gjennom det samme programmet fra søndag ettermiddag til lørdag formiddag. Som vanlig er hver dag fylt med istreninger, internkamper (alle kvelder), fysisk trening, tester, og ikke minst – møte med mange nye venner. Det er bare å glede seg til en topp uke på Hamar.

Først ut er U16-årgangen for gutter, dvs spillere født 2004. Antall påmeldt (177 stk) gjør at vi har delt inn spillerne i 6 grupper, som alle skal gjennom det samme programmet fra søndag ettermiddag til lørdag formiddag. Som vanlig er hver dag fylt med istreninger, internkamper (alle kvelder), fysisk trening, tester, og ikke minst – møte med mange nye venner. Det er bare å glede seg til en topp uke på Hamar.

 

Istreningene under campen vil inneha fokus på momenter som vi har erfart er viktige på den internasjonale arenaen. Momentene er hentet fra våre landslagstrenere, som de siste sesongene har høstet nyttig erfaring fra mange internasjonale kamper. Som stikkord kan vi allerede nå nevne fokus på skøyteferdighet, spill med puck, både som lag og som enkeltspiller. Det handler både om å ha pasningskvalitet (også under press), samt gjøre seg spillbar hurtig. I tillegg vil vi jobbe med evnen til å «beskytte» pucken i trange situasjoner. Andre momenter vil være evnen til å score mål, samt evnen til å forsvare seg individuelt.

 

All aktivitet foregår i ishallene, mens barmarkstreninger og fysiske tester (etter det nye test-batteriet) foregår i nærmiljøet. Alle måltider (4 om dagen) inntas som vanlig på Iskroa i hallen, mens all overnatting er i det nye Wang-bygget rett ovenfor ishallen. Her vil spillerne bli innkvartert gruppevis på ulike klasserom, og alle vil (i uke 31) få madrass og laken utlevert. Spillerne kan ta med seg hengelås/nøkkel slik at de kan låse inn verdisaker i skolens oppbevaringsskap

 

Programmet er hektisk og spennende. Vi synes det er morsomt at vi i uke 31 får besøk av en trenerlegende fra NHL. Barry Smith, som jobber for Chicago Blackhawks, besøker oss, og vil delta på isen under treninger, samt inn mot våre trenere. Barry har i dag ansvar for spillerutvikling og spillerevaluering i NHL-klubben, men var også assisterende trener for laget under fjorårets NHL-sesong. Hans enorme erfaringsbakgrunn inneholder arbeid i NHL-klubbene Buffalo Sabres, Pittsburgh Penguins og Detroit Red Wings, før han de siste 7-8 sesongene har vært en del av Chicago sin organisasjon. Barry har vært del av ikke mindre enn 5 Stanley Cup-triumfer som assisterende coach i hhv Pittsburgh og Detroit (91, 92, 97, 98, 02). Dere kan se mer av hans meritter her:

https://www.eliteprospects.com/staff/248/barry-smith

 

Vi ønsker alle deltakere og trenere varmt velkomne til Hamar uke 31. Fremmøte er søndag 28. juli kl 18.00 i CC Amfi. Informasjon om gruppeinndeling, program og treningstider vil bli lagt ut på nett søndag kveld etter at vi er ferdig installert.

 

Kontaktmail for Eliteleier er eliteleir@hockey.no eller personene under:

 

Petter Salsten          901 98 920   ps@hockey.no

Jon Haukeland         915 19 626   jh@hockey.no

Audun Larsen          481 01 136   aml@hockey.no

 

Informasjon som gjelder Eliteleir uke 32 kommer i løpet av neste uke.