Norsk Ishockey / 2019 / Gullpucken 2019
Gullpucken 2019

Gullpucken 2019

Årets æresbevisning tildeles Madelen Haug Hansen, Tobias Lindström og Audun Bakke.

Prisen er den eldste og mest prestisjefylte utmerkelsen som kan gis til en individuell spiller i norsk ishockey. Tildelingen er på bakgrunn av at spiller har utmerket seg på klubb og landslag gjennom sesongen.

Gullpucken kvinner 2019 – Madelen Haug Hansen

Madelen Haug Hansen har denne sesongen vært en bærebjelke for sitt lag Linköping HC i den svenske toppserien. Hun har i tillegg til å være en av lagets ledende og beste spillere, også innehatt rollen som assisterende kaptein, takket være sine lederegenskaper på og utenfor banen. På landslaget er hun alltid solid, nyter stor respekt og tar et stort ansvar uansett hvilken rolle hun blir tildelt. Under årets VM ble hun benyttet i mange ulike roller, noe hun løste til beste for laget og med stor profesjonalitet. Madelen Haug Hansen ble også tildelt Gullpucken i 2015.

 

Gullpucken menn 2019 – Tobias Lindström

Tobbegullpucken.jpg

Tobias Lindström har vært suveren i Eliteserien for sitt Vålerenga, der han som kaptein ledet laget til seriemesterskap. Han har vært klubben mest pålitelige og stabile spiller, en som har nytt stor tillit i alle spillets faser, kombinert med at han også ble seriens flittigste målscorer. På landslaget har han denne sesongen fått vist frem sine avslutter-egenskaper på den internasjonale arenaen, og var av landslagets beste spillere under VM 2019. Utenfor banen er han er profesjonell og godt likt lagkamerat som alltid setter laget først.

 

Gullpucken Para 2019 – Audun Bakke

Audun_bakken_gullpucken2019.jpg

For andre år på rad er det en glede å tildele årets Gullpuck innen Para-ishockey til Audun Bakke. Bakke har igjen gjennomført en sesong der han har vært av våde absolutt beste utøvere. I tillegg til dette så er han en viktig rollemodell både på og utenfor banen. Hans ærgjerrighet og målbevissthet kombinert med en positiv og ukompliserte væremåte fremtvinger respekt hos både lagkamerater og ledere.  

 

I tillegg har følgende spillere oppnådd NIHFs hederstegn inneværende sesong:

 

100 offisielle landskamper (sølvpokal/vinkjøler):

  • Kristian Forsberg – Stavanger
  • Mathis Olimb – Skellefteå
  • Martin Røymark - Vålerenga

 

50 offisielle landskamper (Isbjørn):

  • Madelén Haug Hansen – Linköping
  • Niklas Roest – Sparta Sarprborg