Norsk Ishockey / 2019 / NIHF aksepterer ikke dommerhets
NIHF aksepterer ikke dommerhets

NIHF aksepterer ikke dommerhets

Hoveddommer Roy Stian Hansen trekker seg fra videre oppdrag i mesterskapet.

Norges ishockeyforbund og Dommerutvalget har klare retningslinjer for uttak av dommere til sluttspillet. De skal først kvalifisere seg gjennom seriespillet, deretter prestasjonene i sluttspillet. Det er de dommerfaglige prestasjonene underveis som ligger til grunn for disse uttakene. Denne praksisen har blitt forankret hos klubbene, samt at den oppleves som stimulerende for dommerne som er i en konkurransesituasjon om å få dømme de mest attraktive kampene, noe som også vil være det beste for deltagende klubber i Norgesmesterskapet.

Hoveddommer Roy Stian Hansen har, på grunnlag av sine prestasjoner, vært en av våre mest benyttede dommere i årets sluttspill. Han var også kvalifisert og innstilt til å dømme finale 6 i NM. Det er derfor beklagelig, at han i etterkant av finale 5 lørdag, har sett seg nødt til å meddele NIHF at han trekker se fra videre oppdrag i mesterskapet. Årsaken er av utenomsportslige karakter, tatt til beste for både han selv og hans nærmeste. 

- Engasjement og følelser rundt dommeravgjørelser under kampene er en hverdag dommerne er trent til å tåle, og forberedt på. At dette engasjementet av enkelte flyttes ut av isen er urovekkende, sier ishockeypresident Tage Pettersen.

- Ut i fra dommerfaglige vurderinger og hensyntatt gjeldende reglement, er det konkludert fra NIHF side at den aktuelle annulleringen i finale 5 var korrekt og jeg er glad at annulleringen også sett i ettertid var riktig sier ishockeypresidenten.

- Vi aksepterer ikke hets av hverken spillere eller dommere og det er urovekkende at dette kommer fra vår egen hockeyfamilie i tillegg engasjerte supportere.  

NIHF vil utnevne en ny hoveddommer til dagens finale 6. Prinsippet om at de beste dommerne tilgjengelig skal dømme de viktigste kampene vil fortsatt styre utnevnelsen.

Norges ishockeyforbund ønsker dagens dommere, lag og hele hockeyfamilien en god finale 6 i Askerhallen.

Ishockeypresident Tage Pettersen (90 47 07 53) er tilgjengelig for kommentarer.