Norsk Ishockey / 2019 / Samling for årets elite- og toppdommere
Elite- og toppdommere 2019/20
Elite- og toppdommere 2019/20

Samling for årets elite- og toppdommere

I helgen var våre elite- og toppdommere samlet til årets dommersamling.

Dommere og dommerutvalg var samlet fra lørdag til søndag på Leangkollen konferansehotell i Asker.

Samlingen startet lørdag morgen i Holmenhallen og i Holmen ishall med fysiske tester off-ice og on-ice. Årets resultater var veldig positive, og hvis vi kun ser på resultatene fra YoYo-testen (utholdenhet og hurtighet), hadde 90% av dommerne bedre tider enn de hadde på fjorårets augustsamling. Dette tyder på at dommerne har forberedt seg godt fysisk til årets sesong, og det lover godt.

Hele søndagen ble tilbrakt innendørs i en konferansesal, der blant annet fjorårets sesong ble evaluert og diskutert, regelendringer ble gjennomgått og annen viktig og relevant informasjon formidlet. Sjefssersjant i Oslofjord Heimevernsdistrikt, Trond Erlend Sakshaug, holdt et innlegg om profesjonsutøvelse i forsvaret, med tydelige paralleller mot det å være en ishockeydommer. Et viktig poeng var å være forberedt på ulike scenarioer, slik at man enklere, og ikke minst raskere, kan ta en avgjørelse hvis dette scenarioet dukker opp.

Dommerutvalget og NIHFs administrasjon ønsker å takke alle for innsatsen. Vi ser frem til en flott sesong for alle involverte i Norsk ishockey.

 

 

Se video fra samlingen:

Elite- og toppdommere