World Girls Ice Hockey Weekend

World Girls Ice Hockey Weekend

Jenteskøytedagen og Global Girls’ Game 2019-2020

En ny sesong er rett rundt hjørnet, og vi har allerede nå mottatt datoene for World Girls Ice Hockey Weekend (jenteskøytedagen) og Global Girls’ Game, fra IIHF.

 

Jentene er i vinden som aldri før innen mange tradisjonelle gutteidretter, også innenfor ishockey. Ishockeysatsningen støttes sterkt av det Internasjonale ishockeyforbundet IIHF. De har valgt ut helgen 5.-6. oktober, der de arrangerer «World Girls’ Ice Hockey Weekend».

Hensikten med å velge ut en helg er å samkjøre fokuset mot rekruttering av jenter verden over. NIHF, sammen med IIHF, oppfordrer alle klubber til å delta med markedsføringen av jentehockey. Dere kan lese mer om WGIHW på IIHFs sider. Der kan dere lage en egen brukerprofil på IIHFs Hockey Centre, og gjennom dette få tilgang til informasjon om WGIHW, samt mye annen nyttig informasjon om IIHFs ulke prosjekter.

Les mer

 

Når det gjelder WGIHW så kan alle klubber som ønsker delta. Det er helt opp til den enkelte klubb hvor stort arrangement dere ønsker å lage.

Global Girls’ Game, en verdensomspennende ishockeykamp for jenter, arrangeres av IIHF 8.-9. Målet med arrangementet er å feire jente- og kvinnehockey, og å forene medlemmenes nasjonale forbund i deres arbeid for å fremme jente- og kvinnehockey.

 

Mer informasjon kommer til høsten.