Norsk Ishockey / 2013 / A-landslaget menn spilte turnering i Sveits / Klare for å møte sølvvinneren fra forrige VM
Klare for å møte sølvvinneren fra forrige VM

Klare for å møte sølvvinneren fra forrige VM

Klare for å møte sølvvinneren fra forrige VM

Fredag klokken 20.15 skal det norske ishockeylandslaget møte årets sølvvinnere fra VM i Stockholm. På den andre siden av redline står vertslandet Sveits.

 

Vinneren av morgensdagens kamp skal møte vinneren av oppgjøret mellom Slovakia og Hviterussland på lørdag. Taperne gjør opp seg i mellom.

 

De norske spillerne vil bli satt skikkelig på prøve mot Sveits. Kampen spilles i den sveitsiske alpebyen og skistedet Arosa – 1750 meter over havet.

 

- Jeg har hatt to treninger etter vi kom hit ned på tirsdag, og så langt har det vært veldig bra. Selv om laget har vært her to ganger tidligere er det første gang jeg er med til Arosa. Det er kult å være her selv om jeg slet litt med pusten. Det er tynn luft og det føles i perioder som man ikke får puste. Med ofte avbrudd går det imidlertid fint å hente seg igjen. Det kjennes bra i kroppen etter de to første treningene. Det er i hvert fall sikkert at høydetreningen min fra tiden i Colorado Avalanche (1600 m.o.h.) ikke har noen effekt lenger. Det er jo tre år siden, ler Jonas Holøs. Allerede på søndag reiser ex-sarpingen tilbake til sin klubb Lokomotiv Yaroslavl i KHL. I romjulen står det fire bortekamper på programmet.

 

For landslagssjef Roy Johansen er dette siste mulighet til å samle spillerne før avreisen til Sochi-OL i februar. Det er et noe reservespekket lag han har med seg til Sveits. Flere av de sentrale spillerne er ikke med – blant annet grunnet skader. Likevel blir det to fine gjennomkjøringer for de norske iskrigerne.