Norsk Ishockey / 2013 / Gullpuck til Haugen og Dalen
Gullpuck til Haugen og Dalen

Gullpuck til Haugen og Dalen

Haugen og Dalen Gullpuck-vinnere 2013

Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen som deles ut i norsk ishockey. Prisen tildeles den norske spiller som gjennom spill på klubb- og landslag har vært sesongens fremste utøver. For sesongen 2012/2013 tildeles Gullpucken Lars Haugen og Andrea Dalen.   

Juryens begrunnelse: Lars Haugen er en ambisiøs utøver, som har hatt en imponerende utviklingskurve de siste sesongene. Fra en anonym tilværelse i Get-ligaen har han på få sesonger utviklet seg til å bli en internasjonal målvakt av format. Suksessen på landslaget har ført til en profesjonell karriere som ishockeyspiller i Minsk, KHL. Her endte han sogar opp som en av ligaens beste målvakter sesongen 1213. På landslaget er han et forbilde gjennom sin seriøsitet, sine holdninger, og ikke minst sine personlige egenskaper. En lagkamerat i ordets beste forstand. 

 Juryens begrunnelse: Andrea Dalen var sist sesong en av de mest sentrale spillerne på Universitetslaget Grand Forks Fighting Sioux som kom til kvartfinalen i Universitetsmesterskapet (NCAA) i USA. Dette er den beste sesongen laget har gjort noen sinne. På landslaget ble hun assisterende kaptein etter halve sesongen, ett ansvar hun løste på en glimrende og forbilledlig måte. Hun er seriøs, treningsvillig og ambisiøs, og på den måten et forbilde for alle på landslaget. Til tross sin unge alder er hun en av de mest erfarne og viktigste spillerne på laget.

Vi gratulerer begge vinnerne av Gullpucken 2013.