Dagsrapporter VM 2015

Dagsrapporter VM 2015

Lørdag 11. april

Første offisielle VM dag, og sove-lenge-dag. Frokost først kl 9:30. Alle lag hadde 1 time istrening, Norge kl 12:30. Overskyet og faktisk litt regn i dag, men fortsatt behagelig temperatur. God lunch i dag: kokt torsk, ris, revet gulrot og hvit saus. Og etter flere dagers mas, klarte de å få alle rettene ut samtidig. Måltidene har til nå tatt uforholdsmessig lang tid pga lang ventetid mellom rettene.  Vi synes det er greit å få alt på engang.

Også i dag var det satt av god tid til studier, og enda en spiller hadde eksamen i dag. Faktisk 1 test på formiddagen og en exam på ettermiddagen. Staben hadde Medical meeting (Marius), Rules information (Arne og Laura) og Passport controll & Directorats meeting (Randi) i arena på kvelden. Videocoach hadde ligge-i- badekaret meeting. Middag var ikke «French cuisine» i kveld heller: spagetti, tørr skinkestek og soppsaus, med banan til dessert. Jentene klager ikke mye, ser det som positivt hver gang vi klarer å få til en forbedring. Kortspill og sosialt samvær før tidlig kveld. I morgen starter det!!!

Pre-camp Rouen 10. april
Våknet til sol og blå himmel (og +20 utover dagen). Ikke vondt å kjenne solen varme vinterhvit hud. Frokost 7:30, fortsatt bestående av baguett, ost, skinke, yoghurt, corn flakes og fruktsalat (slik vi bruker til dessert…). Og i dag var det faktisk kokt egg også (resultat av gårsdagens «mas»). Ensformig og ikke slik frokost vi er vant med, men vi har med noe/kjøper til noe (knekkebrød og glutenfrie alternativer), og jobber med saken å få byttet baguett med grovbrød og få lagt til grønnsaker. 2 isøkter i dag, kl 9.30 og 19:15. Lunch (agurkskiver, kokt kylling, ris og sjysaus), hvile/studier/byvandring og team meeting mellom øktene. Til middag fikk vi suppe som det faktisk var litt smak i! (vi tror det var grønnsak/potetsuppe). Hovedretten var så som så; byggryn og tørr,  seig karbonade, og kesam/yoghurt med rips/kirsebærsaus til dessert. Mye matprat, men det er viktig med riktig mat, smakfull mat og litt farger på maten. Vi har et håp om bedring når turneringen starter. Foreløpig er det pre-camp.  Stor glede blant de få som var våkne da Helene kom fra Stockholm kl 23. Hun ble hentet i Paris av folk fra arrangøren.

Pre-camp Rouen 9. april
Allerede ved frokost så vi at det kom til å bli en varm og solrik dag, og jentene merket det på oppvarmingen før pre-game skate kl 9:30. Etter lunch, som i dag var salat med tomat og rødbete, røkt kokt skinke og pasta med sjysaus og varm eplemos til dessert, hadde jentene 4 ½ t hvile/fri. Litt søvn, litt sosiale medier og en liten bytur i nabolaget. Etter middag og team meeting ble dagens 20-årsjubilant Marlene overrasket med blomster fra kjæresten, til stor jubel fra alle.  
Veldig bra å ha en treningsmatch i VM Arena, slik at kamp rutinene får satt seg. Stemningen var stor da de nye draktene ble tatt på, og jammen så Hockeyjentene flotte ut. 19:30 ble pucken droppet, og etter 5 min tar Norge ledelsen ved Andrea Dalen fra Victoria Løvdal og Silje Holøs. Stillingen holder seg gjennom alle 3 periodene, og seieren er sikret. Ganske lik skuddstatistikk, og begge lag pådro seg 5 x 2 min utvisning i løpet av kampen. Ingen nordmenn på tribunene i dag, men en gjeng franskmenn heiet like mye på Norge som på Frankrike, og fikk lagets honnør etter kampen. Etter kveldsmat kl 23, var veien kort til sengen.

Pre-camp Rouen 8. april
Etter en god natts søvn hjemme, eller på hotell på Økern inkl herlig frokostbuffet, ble vi hentet av buss og kjørt til Gardermoen. Tiden på bussen ble brukt til å finne ut om vi i det hele tatt ville komme oss med fly i dag fordi flyvelederne på Paris Charles de Gaulle innledet en 2 dagers streik i dag tidlig. Bussjåføren beroliget oss med at han var klar på sekundet for å kjøre oss til Rouen, han hadde nød-bag ferdig pakket i bussen. Men vi hadde hellet med oss; Paris-flighten før oss og etter oss var kansellert, mens vår flight gikk som planlagt! Gruppe innsjekk med SAS gikk som smurt, og vi fikk god tid til både kortspill, mat og snikk-snakk.

Dagens andre opptur: vi fikk all bagasjen ved ankomst Paris. Varm vårluft og grønne plener fulgte oss på bussturen til Rouen (2t 20min). Noen var allikevel mer opptatt av en høneblund, spille Bonde og Mafia eller studier. Ved ankomst Rouen oppdaget vi at sjåføren var fast bestemt på å kjøre oss direkte til hotellet, men etter en telefon til arrangøren endret han GPS adressen og vi fikk levert utstyret i Rouen Arena før middag på hotell Kyriad. Tomatsalat, kyllingfilet og pasta i dag. På tross av at arrangøren har fått liste over allergier tilsendt to ganger før ankomst, var hotellets Chef ikke orientert. Det ble derfor litt amputert middag for våre 4 allergikere, men vi har avtalt møte med le Chef og engelsktalende arrangør i morgen, for å gå gjennom menyen for resten av VM. Heldigvis for oss blir Laura, vår fransktalende trener, også med.

Inn i bussen igjen, denne gang 2 km langs Seinen, til Arena. Der hadde matriss Morten, videocoach Thomas og fys Marius kommet godt i gang med klargjøring av garderobene og utstyret, og gjort det meste ut av fasilitetene tildelt Norge. Vi har fått 2 små spillergarderober (Forwards og D’s), trener/fysiogarderobe, et bittelite dusjrom m/skråtak og 2 separate toalett uten lås og et «skøyteutlånsrom» som vi bruker til sliperom og div. En fordel for oss er at vi er eneste laget i denne delen av hallen. En god 1 ¼ t istrening i kveld.

Etter kveldsmat kom uvant, men fullt akseptert, beskjed: Forbud mot bruk av internett i kveld. Årsak: en av spillerne tar online eksamen i kveld, og kan ikke risikere tregt, ustabilt nett.

Pre-camp Oslo, 6-7.april
22 spillere og staben på 6 møttes 2.påskedag i Manglerud ishall, og dermed startet oppkjøringen til VM 2015. To ispass pr dag, pluss spillermøte og fys/stretch. Høy fart og stor intensitet på treningene. Veldig hyggelig besøk mellom øktene av de 3 tidligere landslagsutøverne Hege Ask, Henriette Sletbak og Christine Smestad, som ga rom for litt hockeymimring. Alt i alt en meget bra gjennomført pre-camp, med god service fra banemannskap og medlemmer i MS. heiet like mye på Norge som på Frankrike, og fikk lagets honnør etter kampen. Etter kveldsmat kl 23, var veien kort til sengen.