Norsk Ishockey / 2015 / A-landslaget M: 4-nasjoners i Danmark, 5.-7. feb
A-landslaget M: 4-nasjoners i Danmark, 5.-7. feb

A-landslaget menn spilte 4-nasjonersturnering i Rødovre fra 5.-7. februar. Norge møtte Danmark, Frankrike og Hviterussland. Uttaket i saken.

Kampene

Kampene spilles i København-området; Gentofte, Herlev og Rødovre. Norge spiller kun i Rødovre.

Fredag 6. februar

Nå er vi klare til kamp mot Frankrike kl.19.00 i Rødovre Danmark Frankrike slo Danmark i går og har et sterkt lag så i må være på vårt høyeste nivå. Kampen i går mot Hviterussland er analysert, og vi var meget fornøyd med utviklingen i den kampen. Etter og ha ligget under 0-2 etter første periode, overtok vi kampen og styrte den inn til en 5-2 seier. Selv om vi eide kampen etter hvert, er det ikke alltid like lett mot BEL som klarer og stykke opp spillet da det blir en del utvisninger. Det var derfor flott og se at vi hadde spillere som fant veien til nettmaskene, og at lagmoralen og viljen til og vinne stor. 2 mål av Ken Andre Olimb i tillegg til scoringer av Røymark, Stene og Martinsen. 3 målgivende av Mattis Olimb og Holøs samt målgivende passninger fra Bonsaksen og Trettenes. Rosseli Olsen, Sørvik og Søberg spilte ikke i går og spiller dagens kamp Bjørn Mathisrud GM

Lørdag 7. februar

Dette er en kamp som alle håpet ble en ren finale i turneringen, men ettersom de har tapt mot Frankrike og vunnet etter overtid mot Hviterussland står de kun med 2 poeng. Norge har derfor vunnet turneringen før kampen spilles, men vi går selvfølgelig foren seier til. Denne sesongen har ikke det Norske A-landslaget tapt none kamper etter full tid, så det er en statistikk vi ønsker og bevare. Kampen i går mot Frankrike var igjen solid, og vi styrte kampen fra start til slutt. Vi vinner første periode 3-0, noe som godt kunne vært mer og vi starter med 1-0 etter et flott avslutning alene med målvakt av Mathias Trettenes. Vi får deretter 2 mål i overtall. Det første er i 5 mot 3 hvor Ken Andre på bakre stolpe får pass fra Mattis Olimb og Daniel Sørvik. Det andre målet styrer vår kaptein Ole Kristian Tollefsen inn etter pass fra K.A.Olimb og Mathias Nøstebø. Annen periode blir målløs og vi scorer 1 mål i siste periode hvor Michael Haga skyter et flott håndleddsskudd over skulderen på den Franske målvakten. Pass her var fra Niklas Roest og Robin Dahlstrøm. Til kveldens kamp skal ikke Mattis Olimb spille, og Sondre Olden som ikke spilte i går er klar i dag. Volden skal stå i mål, så da har målvaktene fått en kamp hver. Bjørn Mathisrud GM

Uttatte spillere

Forfall: Morten Ask (Vålerenga), Jonas Djupvik Løvlie (Södertälje, SWE), Kristian Forsberg (Stavanger), Mats Trygg (Lørenskog) Erstattere markert i grønt nedenfor.