Norsk Ishockey / 2015 / A-landslaget K: 4-nasjoners i Sveits 6.-8. feb
A-landslaget K: 4-nasjoners i Sveits 6.-8. feb

A-landslaget K: 4-nasjoners i Sveits 6.-8. feb

A-landslaget kvinner spiller 4-nasjoners turnering i Schaffhausen, Sveits fra 6.-8. februar 2015.

Kampene

 Dato  Tid  Hjemme  Borte  Stilling  
 06.02.15  15:30  Tsjekkia  Østerrike  6-1 (4-0, 1-0, 1-1) Hendelser Kampfakta
   19:30  Norge  Sveits  2-1 (0-0, 1-0, 1-1) Hendelser Kampfakta
 07.02.15  15:30  Østerrike  Norge  7-2 (3-0, 2-1, 2-1) Hendelser Kampfakta
   19:30  Sveits  Tsjekkia  3-4 (2-3, 0-1, 1-0) Hendelser Kampfakta
 08.02.15  10:00  Norge  Tsjekkia  1-3 (0-0, 1-2, 0-1) Hendelser Kampfakta
   13:30  Sveits  Østerrike  7-5 (3-1, 1-1, 3-3) Hendelser Kampfakta

 

Tabell

 

 Lag  GP  W  OTW  OTL  L   GF-GA  PTS
 Tsjekkia  3  3    0    0  0   13- 5   9
 Østerrike  3  1    0    0  2    13-15   3
 Sveits  3  1    0    0  2    11-11   3
 Norge  3  1    0    0  2     5-11   3

 

Lenker

- Turneringens resultatside

Dagsrapporter

Torsdag 5.februar

Oppmøte, innsjekk og avgang fra Oslo Gardermoen for 17 spillere og staben på 5, som reiste Oslo – Zürich. Alltid godt å ha god tid til dette. Også i dag, da 2 spillere hadde glemt pass. Førerkort holdt for en, mens en måtte kjøpe nødpass da førerkortet også lå igjen hjemme. Sveits godtar kun pass eller førerkort som legitimasjon ved utreise. Og jammen ble matrissen vår tatt til side i sikkerhetssjekken. Leatherman med 2 mm for langt blad måtte sendes hjem i posten. Ingrid og Madelen HH reiste Linköping-Zurich, og møtte oss på flyplassen. Litt forsinket avgang fra Oslo. Lykke når vi fikk alle 37 kolli. En snau times busstur, inkl stopp for å kjøpe sandwich/baguett og avlevering av utstyret i garderoben i IWC Arena, før vi ankom Schaffhausen 00:30. Flott, moderne hotell. Virkelig deilig å komme seg under tykke dyner og store puter. Ingvild, som bor i Sveits, hadde allerede installert seg tidligere på kvelden.

Fredag 6. februar

Veldig god innholdsrik frokost, før skyttelbuss til hallen kl 8:45. 4-5 år gammel hall, store garderober og rent og velholdt arena. Ligger på «toppen» av byen, med utendørs isflate tilknyttet hallen. Kraftig oppoverbakke til hallen for de som går, og tilsvarende lett tilbake til hotellet. Sur nordavind, så det er kaldt å oppholde seg ute. 45 min isøkt kl 10, lunch i hallen (salat og spagetti med kjøttsaus), før 4 timer hvile/pause på hotellet. Noen tok en liten runde i sentrum for å sjekke «forholdene». Lett måltid kl 16:30, etterfulgt av spillermøte- og så er vi klar til kamp mot Sveits kl 19:30.

Lørdag 7.februar

Frokost 6.15. Det er tidlig! Selv med rester av gårdagens smak av seier ytterst på tungen, er ikke dette drømmetiden å stå opp. Hotellet ligger i sentrum, rett ved jernbanestasjonen, så avhengig av hvilken side du har rom på, ble nattesøvnen akkompagnert av kirkeklokker, togtrafikk eller hornorkester på vei hjem fra festival. Men alle møtte, og fikk inntatt en like god frokost som i går. Og ja, Hockeyjentene vant 2-1 over 3.rankede Sveits i går kveld! Innsats og press fra første dropp resulterte i 0-0 etter 1.periode med 2 powerplay til hvert av lagene. Norge var litt ujevne i 2.periode, men 3.30 ut i perioden scoret Madelen Haug Hansen assistert av Ingrid Morset og Ingvild Farstad. Ved hjelp av en god Toini Nilsen i buret holdt Norge stillingen til det gjensto 2.30 av kampen. Da utlignet Sveits til 1-1 i overtall. Men ingen ga opp, og på tid 58:59 bød sjansen seg i overtall. Madelen Haug Hansen satte inn 2-1 målet, assistert av Martine Henriksen og Ingrid Morset. Toini Nilsen var Norges beste spiller i dag. Dessverre føres det ikke skuddstatistikk her, men ingen tvil om at Toini reddet mange skudd, spesielt i 3.periode.

Toini Nilsen - Norges beste spiller mot Sveits Fortsatt like kaldt og surt ute, så det er flott å ha skyttelbussen. Trening på is kl 8-8:45, «lunch» kl 10 (kylling i svak karrisaus m/ris og salat). Tilbake til hotellet for drøye 2 timer hvile. Hyggelig lite sentrum, med gamle bygninger, brostensgater, kun detaljbutikker, markedsboder, gateservering og musikanter. Etter en matbit og spillermøte er vi klar for kamp mot Østerrike kl 15:30. Ingenting så ut til å stemme i dag, og etter 1.periode lå vi under 3-0, hvorav 2 PP-mål. 2.periode starter bedre og på tid 22.40 scorer Linn Aakre sitt debutmål for Norge. Østerrike svarer raskt med sitt 4.mål, også dette i overtall. Perioden ender 2-1. Østerrike fortsetter å score 2 mål i 3.periode, før Line Berntsen scorer sitt debut-mål, assistert av Martine Henriksen og Marte Carlsson. Kampen ender 7-2 til Østerrike. Uoffisiell skuddstatistikk Østerrike 29/Norge 27. 14 skudd på debutant Emilie Kristiansen og 15 på Toini Nilsen. Norges beste i dag var Julie Øiseth. Denne kampen er det bare å riste av seg, og forberede seg til ny sjanse i morgen. Dagens middag var makaroni m/ kjøttdeig og parmesan. Vi savner grønnsaker. Buss tilbake til hotellet, hvor spillerne hadde et kort «fritt ord» møte (ikke om kampen, men om alt annet). Deretter var det rett og slett deilig å krype opp i sengen og hvile med litt surfing på nett før vi sa tidlig god natt.

Søndag 8. februar

Uthvilte og blide til frokost 7:00. Vi sjekket ut av hotellet, og igjen sto skyttelbussen klar til å bringe oss til hallen, der matrissen allerede var på plass og hadde gjort klart. Spillermøte i garderoben, og deretter vanlig før-kamp-prosedyre. Viktig læring for de yngste å ha vært med på dette, slik at dette er kjent stoff til mesterskap. 3.og siste kamp kl 10:00. Tsjekkia har klart flest skudd på mål, men det står 0-0 etter 1.periode. Tsjekkia scorer i overtall 6 min ut i 2.periode, og setter 0-2 noen min etter det igjen. Norge kjemper fortsatt hardt og når Andrine Furulund scorer sitt senior debutmål da det gjenstår 8 sek av perioden, kan vi gå til pause med 1-2. Mål assistert av Madelen Haug Hansen og Ingvild Farstad. 3.periode starter med fornyet energi og jakt på utligning, men dessverre scorer Tsjekkia, og kampen ender med tap 1-3. Uoffisiell skuddstatistikk Norge 15, Tsjekkia 43. Tsjekkia kan dermed motta pokalen som vinner av turneringen, med seier i alle sine 3 kamper. Norges beste i dag var kaptein Ingrid Morset.

F.v. Julie Øiseth - Norges beste mot Østerrike + Ingrid Morset - Norges beste mot Tsjekkia.

Etter trener-teamet sine etter-kampen-ord, ble det rask pakking og lunch, før avgang til Zürich. Sjåføren holdt rene sightseeing tiraden, men alt foregikk på tysk så det var begrenset hva vi fikk med oss. Når vi først fant hvor vi skulle sjekke inn, gikk det greit, men dessverre lettet flyet 30 min forsinket. I tillegg var det krafitg motvind, slik at vi landet 55 min forsinket. Stavanger spillerne måtte bare løpe for å rekke flyet videre hjem. Vi ventet og ventet, men måtte til slutt innse at 23 av 37 kolli ikke kom. Kun 3 spillere fikk bagen sin, ingen fikk køller. Laget tok imidlertid dette med fatning, og etter 1 time med rapportering kunne de forlate ankomsthallen. Oppsummeringen av turneringen er at det har vært nyttig trening, jentene hadde en super kamp mot Sveits, en dårlig kamp mot Østerrike, og en kamp med energi, innsats og vilje mot Tsjekkia. Mange har igjen fått vise seg frem på seniornivå og noen debuterte. Nå er det bare å sørge for å få nok tid på is og trene godt frem mot VM i april, for å kunne ta en plass på VM laget.

Uttatte spillere

Forfall: Helene Martinsen (AIK, SWE), Therese Strømstad (Lillehammer) Ingen erstattere!

 

 Målvakter (2)  
 Emilie Kristiansen  Vålerenga
 Toini Veronica Nilsen  Frisk Asker
   
 Backer (7)  
 Linn Aakre  Vålerenga
 Marte Carlsson  Sparta Sarpsborg
 Marlene Günther  Vålerenga
 Ingrid Morset  Linköping (SWE)
 Rikke Tautra  Vålerenga
 Lene Tendenes  Stavanger
 Julie Øiseth  Stjernen
   
 Løpere (11)  
 Camilla Bakkkene  Vålerenga
 Line Berntsen  Stavanger
 Josefine Engmann  Manglerud Star
 Ingvild Farstad  SC Reinach (SUI)
 Sofie Fjellvang  Jordal
 Andrine Furulund  Jordal
 Madelen Haug Hansen  Linköping (SWE)
 Martine Henriksen  Manglerud Star
 Jeanett Hjelm  Stavanger
 Madelen Rognaldsen  HV 71 (SWE)
 Ramona Wais  Kongsvinger

Generell informasjon

Oppmøte for spillerne på Gardermoen torsdag 5. februar kl. 17.40. Avreise til Zürich kl. 19.40, lander ca. kl. 22. Videre med buss til Schaffhausen, ca. 40 min. Vi bor på Hotel Arcona Living Schaffhausen under oppholdet. Avreise fra Zürich søndag 8. februar kl. 16.45, tilbake i Oslo ca. kl. 19. Fullstendig informasjon finner du her.