Norsk Ishockey / 2015 / Petter Thoresen ny landslagstrener
Ottar Eide, generalsekretær NIHF og Petter Thoresen, ny landslagstrener
Ottar Eide, generalsekretær NIHF og Petter Thoresen, ny landslagstrener

Petter Thoresen ny landslagstrener

Petter Thoresen blir ny landslagstrener for A-landslag herrer fra og med 1. juni 2016

Ny landslagstrener for A-landslaget

Norges Ishockeyforbund har i dag gjort avtale med Petter Thoresen (54), som gjør han til landslagstrener for A-landslaget herrer i tre sesonger, med start 1 juni 2016.

Avtalen gjelder for sesongene 16/17, 17/18 og 18/19.

 Petter Thoresen er den mest-vinnende norske ishockeytreneren i moderne tid. Han har tidligere trent Storhamar og Vålerenga, som han begge ledet til norske mesterskap. De siste 6 sesongene har han trent Stavanger Oilers. Under hans ledelse har klubben vunnet 2 Seriemesterskap og 5 Norgesmesterskap. I tillegg har de vunnet Continental Cup 2014.

 Med sin internasjonale erfaring, hans gode kompetanse, samt dokumenterte resultater på toppnivå har han det som kreves for å lede det norske ishockeylandslaget.

 

Hans første offisielle oppdrag som landslagstrener vil være OL-kvalifiseringen i september 2016. «NIHF er veldig glad for at vi allerede så tidlig har på plass en ny landslagstrener, og vi er sikker på at Petter Thoresen er rette mann til videreføringen av arbeidet med A-landslaget», sier Ottar Eide, generalsekretær i NIHF.

 NIHFs avtale med nåværende landslagssjef, Roy Johansen, utløper etter VM i Moskva 2016. Han har da vært landslagssjef i 15 år, og ledet Norge under 15 VM og 2 OL-turneringer.

«Vi har hatt en god prosess med Roy Johansen, som har ledet til at hans avtale ikke forlenges», avslutter Eide.