Norsk Ishockey / 2016 / Dommersamling 2016
Joakim Svarstad på istestene
Joakim Svarstad på istestene

Dommersamling 2016

Cirka 130 dommere og veiledere var tilstede på årets dommersamling som fant sted på Gardermoen i helga.

Samlingen, som gikk over 2 dager, inneholdt bl.a. regeloppdateringer, faglige diskusjoner og gjesteforelesere. I tillegg ble det avholdt istester i Lørenskog ishall, og løpetest på Jessheim idrettspark.

Jozef på full fart mot målstreken

Førstehjelp redder liv

Hva gjør man hvis en spiller får en hard takling, faller hardt i isen og blir liggende livløs? Skal man la spilleren ligge i tilfelle nakkeskade, eller skal man legge spilleren over i stabilt sideleie for å unngå fare for kvelning? Dette er spørsmål som kan bli aktuelle for en dommer i løpet av sin dommerkarriere, og da er det viktig å vite hva man skal gjøre og hvorfor man gjør det - FØR det eventuelt skjer.

Jørgen Bakken

Forbundsdommer Jørgen Bakken fra Trondheim sørget for å gi alle dommerne en veldig god introduksjon til førstehjelp. Foruten stabilt sideleie var han også innom benbrudd og hjertestans, der sistnevnte kan enkelt læres med D.D.E.'s "Rai, rai". Det er verdt å ta en titt:

Gi blod

Norges Ishockeyforbund har inngått en intensjonsavtale med Røde Kors om å verve blodgivere, og dette ble markert på årets dommersamling. Hoveddommer Tommy Søstumoen var klar i sin tale til de andre: "- Jeg har sprøyteskrekk og er blodgiver. Hvis JEG kan være blodgiver, da kan ALLE være det!".

Vi oppfordrer alle til å gå inn på GiBlod.no og registrere seg som blodgiver da det er et stort behov for flere blodgivere. En dag kan det være nettopp du som trenger en blodoverføring!

Alle dommerne fikk t-skjorte med budskapet "BLØ for drakta" på!

Fra klubbtrener til landslagssjef

Landslagstrener Petter Thoresen stilte opp på årets dommersamling. Som klubbtrener siden 1995 har han vært mye i dialog med dommerne både før, under og etter kamp. Selv om han ikke alltid har vært enig i enkelte avgjørelser, så har han vært jevnt over fornøyd med våre dommere. Det ble stilt mange spørsmål fra salen - om dommere og tolkning av regler, samt hans nye rolle som landslagstrener.

Dommersjef Geir Thomas Olsen og landslagstrener Petter Thoresen