Norsk Ishockey / 2016 / Lørenskog til topps i Forbundscup U16
Lørenskog til topps i Forbundscup U16

Lørenskog gikk til topps i Forbundscup U16 som ble avviklet i Stavanger 11.-13. mars 2016. Lørenskog slo Frisk Asker i finalen i DNB Arena. Vålerenga tok bronsen etter 2-1 over Storhamar.

I semifinalene ble det 4-1 til Frisk Asker over Vålerenga, mens Lørenskog slo Storhamar 3-1. Dermed var det klart for nytt møte mellom Frisk og Lørenskog, som var i samme gruppe innledningsvis, og som også ble nr 1 og 2 i serien, der Frisk ble seriemester.

Frisk scoret først i finalen etter 7.49 av 1. periode, mens Lørenskog utlignet 15.15 ut i perioden, så lagene gikk til 1. pause på stillingen 1-1.

Kampen bølget fram og tilbake, og Frisk misbrukte bla et straffeslag i 2. periode. Da alle så for seg uavgjort inn til andre pause, og en tett 3. periode, så kom det to kjappe Lørenskog-scoringer på 19,08 og 19,26.

Kun 1,54 inn i 3. periode så øker Lørenskog til 4-1, og tilslutt blir det en overbevisende 7-1 seier til Lørenskog i noe som lenge var en jevn kamp.

Vi gratulerer Lørenskog som vinner av Forbundscup U16 i 2016, Frisk Asker med sølvet og Vålerenga med bronsen.