Norsk Ishockey / 2016 / Minst en norsk jente vil bli svensk mester i år!
Minst en norsk jente vil bli svensk mester i år!

Minst en norsk jente vil bli svensk mester i år!

Det er norske jenter representert på alle de fire lagene som i helgen kjemper om en plass i finalen. Vi kan derfor med sikkerhet si at minst ei av de vil bli svensk mester denne sesongen!

Semifinalene spilles best av 3, og jentene har allerede spilt 1 semifinalekamp denne uken. Luleå og Linköping vant da hver sin kamp, og vinner de i dag går de videre til finalen. Vinner AIK eller Djurgården møtes de til avgjørende kamp i morgen.

Vi ønsker alle våre jenter lykke til i dag!

Dagens kamper

12.03 kl. 15.30
Linköping – Djurgården - 7-1
Linköping går videre til finalen etter to seire mot Djurgården.

12.03 kl. 17.00
Luleå - AIK - 1-0
Luleå går videre til finalen etter to seire mot AIK

Semifinale-lagene 

AIK

På AIK finner vi Line Bialik Øien fra Lørenskog. Hun er i slutten av 20-årene, og er den eldste og mest rutinerte av de norske semifinale-spillerne. Line debuterte på landslaget i 2003 og står registrert med 56 offisielle VM og OL-kamper (gikk glipp av de to siste VM pga skade i korsbåndet).

Line dro til Stockholm og Sverige i 2005 og har produsert mange poeng i den perioden hun har vært der. I Riksserien, dameserie som startet opp i 2007, står hun registrert med 286 poeng (135 mål og 151 assist) på 181 kamper. Hun har vunnet SM-gull hele 5 ganger.

Line har mottatt Gullpucken, og det som tidligere het Valomonprisen, 3 ganger.

Djurgården

På Djurgården finner vi Andrea Dalen og Silje Holøs.

Andrea Dalen er 23 år, og flyttet fra Hønefoss til Linköping som 17-åring. Etter å ha fullført videregående skole i Sverige dro hun til Grand Forks, North Dakota i USA, for å studere og ikke minst, spille collegehockey. Hun var der i 4 år før hun flyttet til Sverige igjen før sesongstart i år, men denne gang til Stockholm og Djurgården.

Andrea står oppført med 38 offisiellle VM og OL-kamper, og debuterte som 16-åring på A-landslaget ved å spille OL-kvalifiseringskamper i Slovenia og Kina. Samme sesong fikk Norge et eget U18-landslag, og Andrea var et selvsagt valg på lagoppstillingen.

I likhet med AIKs Line, er Andrea både talentfull og treningsdyktig – og begge har skapt overskrifter i svensk damehockey pga deres evne til å score mål. Andrea ble i januar historisk da hun hadde scoret 34 mål på 25 kamper (tidligere rekord var 33 mål på 27 kamper). Hun endte opp med 47 mål og 26 assist på de 36 kampene i serien.

Sarpsborgjenta Silje Holøs er ett år yngre enn sin norske lagvenninne. Hun flyttet til Gävle i Sverige når hun var 17 år for å spille for Brynäs. Etter et par år gikk turen til Stockholm for å studere, og hun er nå inne i sin 6. sesong som spiller i Sverige.

Silje debuterte på det nyopprettede U18-landslaget i 2008. Siljes debut på A-landslaget skjedde noen måneder etter, og hun står nå registrert med 32 offisielle VM og OL-kamper for Norge. Hun er, som sin bror Jonas Holøs, back.

Linköping

Linköping har 4 nordmenn på laget: Madelen Haug Hansen, Ingrid Morset, Lene Tendenes og Emilie Kruse Johansen.

Madelen Haug Hansen er fra Halden og født i 1993 - samme årgang som Djurgårdens Silje Holøs og lagvenninne Ingrid Morset. Hun er inne i sin 4. sesong for Linköping, og jakter på det 3. strake SM-gullet med Linköping.

Madelens debuterte som 15-åring på U18-landslaget og på A-landslaget to sesonger senere, og står nå registrert med 27 offisielle OL og VM-kamper for Norge.

I seriespillet havnet Madelen på 12. plass totalt på poengtoppen med 42 poeng, og havnet på samme plass i fjor, men da med 27 poeng og 8 færre kamper på programmet.

Backen Ingrid Morset fra Trondheim er inne i sin 7. sesong som spiller i Sverige. Hun dro til MoDo rett etter ungdomsskolen for å gå på skole og satse på hockey.

Etter 5 år i MoDo flyttet hun sørover og har spilt på lag med Madelen Haug Hansen i Linköping i to sesonger nå, og fikk med seg et SM-gull forrige sesong.

I likhet med Silje og Madelen, debuterte Ingrid i landslagsdrakta på det nyopprettede U18-landslaget julen 2008. Ingrid debuterte på A-landslaget samtidig med Silje i april 2009. Hun står nå oppført med 32 offisielle VM og OL-kamper.

Lene Tendenes og Emilie Kruse Johansen er de yngste norske spillerne når kampen om finaleplassen skal avgjøres. Begge er født i 1999, og de flyttet til Linköping sist høst for å studere og satse på hockey.

Lene Tendenes er fra Stavanger, og debuterte i landslagsdrakta med spill for U18-landslaget i 2014, rett etter at hun hadde fylt 15 år. Hun fikk debutere for A-landslaget sist VM, og står oppført med 5 offisielle VM og OL-kamper.

Emilie Kruse Johansen er, i likhet med lagvenninne Madelen, fra Halden. Hun debuterte på U18-landslaget forrige sesong og vi er sikker på at vi kommer til å se mer av henne fremover.

Luleå

På Luleå finner vi Henriette Sletbak – 26 år fra Hakadal utenfor Oslo. Hun flyttet til Brynäs og Gävle som 19-åring, og har spilt de siste 7 sesongene i Sverige. Turen fra Gävle gikk nordover, og denne sesongen spiller hun for Luleå som ligger omtrent på samme breddegrad som Brønnøysund.

Henriette har gjennom de 7 sesongene i Sverige plukket poeng jevnt og trutt, og har hevdet seg på poengtoppen ved å ligge blant de spillerne som scorer og gir flest assist i Riksserien.

Hun debuterte for Norges A-landslag i 2005, og har siden da blitt registrert med 46 offisielle VM og OL-kamper.