Norsk Ishockey / 2016 / Rogaland/Hordaland vinner av Kretslagsturneringen for jenter 2016
Rogaland/Hordaland vinner av Kretslagsturneringen for jenter 2016

Rogaland/Hordaland vinner av Kretslagsturneringen for jenter 2016

Jentene fra Rogaland/Hordaland dro i land regionens første gull i ungdomshockey etter en tøff kamp mot Oslo.

Stavanger var vertskap da jentekretslagene skulle gjøre om om hvem som har Norges beste kretslag i. Alle kretsene var representert og det stilte 6 kretslag. Det ble avviklet 15 kamper i Siddishallen og Stavanger Ishall, fra fredag til søndag, og arrangementet forløp knirkefritt. Til slutt så var det kretslaget til Rogaland/Hordaland som stod igjen med gullet for første gang.

Turneringen ble avviklet som seriespill, men i turneringens siste kamp møttes Rogaland/Hordaland og Oslo, som begge var ubeseiret før kampen. Over 200 tilskuere møtte opp og fikk se et hjemmelag som satte stort press fra start av. Rogaland/Hordaland ledet 1-0 etter første periode etter scoring av Karoline Pedersen. Det ble ingen scoringer i 2. periode. Tidlig i 3. periode satte Ingrid Holstad Berge inn 2-0 (assistert av Emilie Olsen), før Une Bjelland Strandborg gjør 3-0 (Anne Margrethe Aasen og Emilie Olsen). Oslo reduserer helt på slutten til 3-1 bak turneringens beste målvakt Ena Nystrøm. Rogaland/Hordaland vant dermed 3-1 og tok gullet foran Oslo, med Akershus/Østfold/Hed-Opp på bronseplass. 

"Vi holdt trykket oppe og malte Oslo i stykker, alle fulgte kampplanen, en sterk lagseier" sa en stolt hovedtrener Eirik Haukali etter kampen. "Spillerne, trenerne, laglederapparatet og klubbene kan være stolte i dag, en viktig barriere brutt med å vinne regionens første ungdoms gull i ishockey" sa Peder E. Farmen, leder av Rogaland Ishockeykrets.

De to øverste lagene dominert også turneringens All Star lag, med 4 spillere fra ROHO og 2 spillere fra OIHK. 
De øvrige lagene hadde også en god turnering og fine opplevelser i Stavanger, i det som er en viktig utviklingsarena for jentehockeyen.  

Lagbildet er tatt av BRIAN MCHATTIE og www.hockeyfoto.no

Lagbilde Rogaland-Hordaland.jpg