Norsk Ishockey / 2016 / Sør-Trøndelag vant Kretsturneringen på hjemmebane
Lagbilde STIHK, gullmedalje
Lagbilde STIHK, gullmedalje

Sør-Trøndelag vant Kretsturneringen på hjemmebane

Årets Kretslagsturnering for gutter ble arrangert denne helgen i Trondheim. Et prikkfritt og godt gjennomført arrangement toppet seg helt da hjemmelaget Sør-Trøndelag gikk seirende av isen etter finalen.

Og hvilken avslutning på en fantastisk hockeyhelg det ble i Leangen Arena. Hjemmelaget Sør-Trøndelag ble satt under press av Akershus fra start i finalen søndag kveld, men «gutan» forsvarte seg godt, ikke minst ved hjelp av godt målvaktspill. Skuddstatistikken etter første periode viste sterk Akershus-dominans i spill, men kun 2-1 i mål. Spenningen og dramatikken holdt seg gjennom hele kampen. Det så ut som Akershus ville ro det hele i land, men trønderne ville det annerledes. Kun sekunder før slutt utliknet de til 2-2 foran ekstatiske hjemme-supportere. Dermed var det klart for inntil 10 minutter overtid. Ingen av lagene klarte å få inn den forløsende pucken i løpet av overtiden, så kampen måtte avgjøres på straffer. Her scoret Sør-Trøndelag en gang, noe som holdt til seier da Sør-Trøndelags målvakt Preben Arntsen hadde stengt buret for kvelden. Jubelen kunne slippes løs blant spillere og hjemmepublikum.

Sølvvinner Akershus imponerte hele turneringen gjennom, og lagets eneste tap kom i finalen. Skuffelsen var derfor stor etter kampen. For Sør-Trøndelag ble det en eventyrlig avslutning på en turnering hvor de imponerte med solide innsatser kamp etter kamp, og altså var best når det gjaldt som mest.

I bronsefinalen møttes Rogaland/Hordaland og Østfold. Også her ble det en jevn og tett affære, som østfoldingene til slutt vant 3-2. Sterk prestasjon av laget som åpnet noe ujevnt, men som spilte seg opp utover i turneringen. Rogaland/Hordaland imponerte fra start i turneringen, var nære å spille seg til finalen, men holdt ikke hele turneringen ut denne gangen.

I den andre puljen, bestående av de lagene som ikke kom til «sluttspillet», var Oslo sterkest. Deretter fulgte Hed/Opp (Hedmark og Oppland) foran BTV (Vestfold, Buskerud og Telemark).

Turneringens All Star Team ble kåret etter finalen. Målvakt ble Preben Arntsen (Sør-Trøndelag). Backer ble Hans Jacob Eckhoff (Rogaland/Hordaland) og Mads Christian Hanneborg (Akershus). Løpere ble Martin Bråthen (Akershus), Sander Mittet Hermanstad (Sør-Trøndelag) og Kenneth Pappalardo Guldbrandsen (Akershus).