Norsk Ishockey / 2016 / Dommersamling 13.2.16 i Oslo
Dommersamling 13.2.16 i Oslo

Dommersamling 13.2.16 i Oslo

Siste Dommersamling før årets Play Off arrangeres i Oslo 13.2.16 på Quality Hotel 33 i Oslo med totalt 44 dommere og 14 dommerobservatører.

Norges Ishockeyforbund samler totalt 44 dommere og 14 dommerobservatører til et Dagsseminar på Quality Hotel 33 for å gjennomgå situasjoner fra årets sesong, slik at dommerne stiller best mulig rustet til årets Play Off- og Kvalifiseringskamper.  Seminaret ledes av NIHFs Dommersjef Geir Thomas Olsen og sammen med NIHFs Dommerutvalg står disse for innhold og gjennomføring av seminaret. 

Videobilder fra situasjoner som har oppstått i årets sesong vil være et viktig verktøy for dommerne til å lære dersom lignende situasjoner skulle oppstå senere. Seminaret markerer også starten på et langsiktig prosjekt  for å videreutvikle dommernes lederegenskaper og til å bli gode kampledere.  Krister Railo, Railo Coaching, er invitert som ekstern konsulent til å holde et innledende foredrag rettet mot kampledelse.  Dette vil bli diskutert i grupper og videre helt ned på individuelt nivå. 

Flere av våre dommere har hatt internasjonale oppdrag i regi av IIHF.  Videre har flere av våre dommere også hatt internasjonale oppdrag i andre europeiske ligakamper i regi av Exchange-prosjekt.  Disse erfaringene vil bli delt og diskutert, slik at våre dommere tilpasser sin dømming nærmest mulig internasjonal standard.