Aina til OL - igjen!

Aina til OL - igjen!

Aina Høve (42) er tatt ut som en av ti kvinnelige hoveddommere til å dømme i OL. For tredje gang!

Aina startet å spille hockey for 30 år siden, og debuterte på kvinnelandslaget allerede som 15-åring. Som spiller er hun registrert med 58 offisielle OL- og VM kamper og har kun 5 andre jenter foran seg når det kommer til antall kamper totalt for Norges kvinnelandslag.

Hennes dommerkarriere startet etter at hun gikk til en dommerveileder for å uttrykke sin misnøye med dommeren i en VM-kamp. «Du får begynne å dømme selv da, og se om du klarer det bedre!». Som sagt, så gjort!

Hun ble sendt ut internasjonalt kun et år etter at hun startet å dømme, til C-VM i Ungarn i 2000. I årene som fulgte klatret hun til topps i divisjonene, og er nå ansett som en veteran med hele 8 VM i den høyeste divisjonen. Hennes første OL fant sted i Vancouver i 2010, og hennes gode innsats ble belønnet med OL-finalen. 4 år senere ble hun tatt ut til OL i Sochi, og i februar deltar hun i sitt tredje OL som finner sted i PyeongChang.

Vi gratulerer Aina med uttaket, og ønsker lykke til!

Linker

<p><a href="http://pyeongchang2018.iihf.hockey/men/news/first-olympic-participants/" target="_blank">First Olympic participants</a></p> <p><a href="http://www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=11976&amp;cHash=66c386c9f669d40fa027efb17fc10d2e" target="_blank">Officials readying for Olympics</a></p>