Norsk Ishockey / 2017 / Make Klara Great Again
Hockey støtter kampanjen MAKE KLARA GREAT AGAIN - "Blø for Drakta - Gi blod"
Hockey støtter kampanjen MAKE KLARA GREAT AGAIN - "Blø for Drakta - Gi blod"

Make Klara Great Again

Støtt kampanjen MAKE KLARA GREAT AGAIN! Gi ditt bidrag til å hjelpe kreftsyke Klara og andre kreftsyke til å bli frisk igjen - "Blø for Drakta - Gi Blod"

Om Make Klara Great Again

Det som skulle være en helt vanlig tirsdag på jobb i slutten av mai, ble alt annet enn det for oss i Trigger. På hver vår kant fikk vi en mail med et budskap som umiddelbart gjorde kontorlandskapet her helt tyst: Vår kollega Erlend og Elines datter Klara, som nettopp hadde feiret sin første bursdag, hadde fått kreft. Akutt leukemi.

Hva gjør du, der du sitter som kollega og føler at du ikke kan gjøre noe verken fra eller til? Hva gjør du for en familie som har fått livene sine snudd på hodet fra en dag til en annen, for ei jente som er veldig syk, for en storesøster som bruker sommerdagene på sykehuset sammen med lillesøster og for foreldre som trodde hverdagen var noe de kjente? Vi trengte ikke engang lure, for oppfordringen kom i samme mail:

 – De av dere som sitter og kjenner at dere skulle ønske dere kunne gjøre noe: Det er én ting Klara trenger mye av fremover som ikke kan kjøpes i butikken - nemlig blod.

 Erlend og Eline oppfordret oss til å melde oss som blodgivere. Det gjorde vi. To dager etterpå kom det en snap fra Erlend, den ukronede kongen av snapchat, med et herlig glorete filter på; lilla solbriller, plastikkperlekjeder og en rosa caps med påskriften Make Klara Great Again, som Erlend selv hadde skrevet innEnda et par dager senere hadde Erlend og Eline bestilt capsene i virkelig form, og hadde dem på hodet på sykehuset. Og Klara selv? Hun hadde en liten, men altfor stor, caps med 💪 (emoji-strong arm) på sitt eget hode.

Make Klara Great Again er Erlend og Eline sin måte å møte livets største utfordring på. Vi, kollegaene og vennene deres, vil vise at vi står sammen med dem, og har som mål å verve X antall nye blodgivere i Norge. For Klara – og for alle de andre Klaraene der ute.

Initiativet til kampanjen Make Klara Great Again kommer fra kollegaene og vennene til Erlend og Eline som jobber i Trigger og Cirkle K. Gjennomføringen gjøres i samarbeid med Røde Kors og Barnekreftforeningen.

 I likhet med oss tror vi det er mange som ikke vet at det trengs blod for å kjempe mot kreft. Faktisk går 42% av blodet som gis til kreftbehandling. Og behovet er stort. Det trengs 25 000 flere blodgivere. Det er ikke alle som kan gi blod, så vi trenger alle vi kan skaffe. 

Hovedbudskapet for initiativet høres slik ut:

Make Klara Great Again

Barn og unge som kjemper mot alvorlige sykdommer trenger blod. Som Klara 1 år som har fått diagnosen akutt leukemi. Meld deg som blodgiver i dag, eller bidra ved å spre budskapet med en rosa cap, eller donér penger til kreftforskning.

 

Alle kan ikke bli blodgivere, men vi kan alle verve noen, vise at vi bryr oss. For alle Klaraer som trenger blod.