Norsk Ishockey / 2017 / Tildeling av Gullpucken 2017
Tildeling av Gullpucken 2017

Tildeling av Gullpucken 2017

Prisen tildeles den norske spiller som gjennom spill på klubb- og landslag har vært den fremste utøver i sesongen. Prisen er den eldste og mest prestisjefylte utmerkelse som kan gis til en individuell spiller i norsk ishockey.

Gullpucken kvinner 2017 – Andrea Dalen

Andrea Dalen har en strålende sesong i svenske Djurgården bak seg, der laget ble svenske mestere. Gjennom hele sluttspillet var hun en av de mest toneangivende spillerne på laget, samtidig som hun var av de mest effektive. På landslaget representerer hun alt det man kan ønske seg av en rollemodell, samtidig som hun presterte på toppnivå under verdensmesterskapet og under OL-kvalifiseringene. Dette er tredje gang hun mottar prisen.

 

Gullpucken menn 2017 – Mats Zuccarello

Han har under sesongen 16/17 vært helt sentral når Norge sikret seg plass i Vinter-OL 2018 på Jordal Amfi høsten 2016. Deretter var han sentral når Europa-laget tok seg til finale i World Cup senere samme måned. Gjennom sitt spill for New York Rangers har han igjen vist at han er av lagets absolutt mest verdifulle spillere. Hans uegennyttige innsats for laget har blitt hans varemerke, i kombinasjon med sine ekstreme ferdigheter og vinnerinstinkt. I sin framtreden utenfor isen er han en fantastisk ambassadør for norsk ishockey på en av verdens største idrettsarenaer. Dette er tredje gang han mottar prisen.