Sak 17 Brady Maurice Brassart

Innrapportert. Charging. 2 kamper.

FJORDKRAFT-LIGAEN SESONGEN 20-21

DISU - SAK 17

Innrapportert – Brady Maurice Brassart, Stavanger

 

Begrunnelse

Hendelsen er fra Fjordkraft-liga kampen mellom Stavanger og Stjernen den 10.10.2020. Det er Stavanger spiller nummer 14 Brady Maurice Brassart som er innrapportert for en takling utført mot spiller nummer 61 Alexander Reichenberg hos Stjernen. Situasjonen er vurdert opp mot regel 122 Charging. Disiplinærutvalget har basert sitt vedtak på mottatt rapport, tilsvar og videoklipp fra hendelsen.

 

Reichenberg mottar pucken i midtsonen på veg fremover i banen og er puckfører på veien inn over offensiv blålinje. I det han kommer inn i offensiv sone, møter han to forsvarende spillere, samtidig som han har en forsvarende spiller rett bak. Reichenberg har nå retning noe mer inn i banen, og i det Brassart kommer til bakfra blir pucken liggende igjen noe bak Reichenbergs posisjon. Reichenberg vender nå blikket mot pucken. Samtidig med dette kommer Brassart til og setter inn en takling på Reichenberg.

 

Reichenberg er i en duell om pucken med en motspiller, og hans fokus er tydelig fortsatt i denne situasjonen. Siden Reichenberg er i en annen duell anses han som å være taklingsbar, men i en sårbar posisjon for en takling fra Brassart, selv om kraften som brukes anses som moderat. Brassart har i tiden før taklingen oversikt over Reichenbergs posisjon, og det forventes at spillerne fremviser aktsomhet i situasjoner som denne.

 

Når Brassart anses for å ha god oversikt over situasjonen, men likevel velger å fullføre taklingen, må han også bære ansvaret for utførelsen. Denne type taklinger utsetter motspiller for stor skaderisiko.

 

Oppsummert:

  • Spiller er i en sårbar posisjon
  • Det er stor skaderisiko
  • Kraften som tilføres anses til moderat»

 

Vedtak:

Stavanger spiller nummer 14 Brady Maurice Brassart ilegges en karantene på 2 kamper.