Sak 29 Mads Lund

Matchstraff. Boarding. 2 kamper

FJORDKRAFT-LIGAEN SESONGEN 20-21

DISU - SAK 29

Matchstraff – Mads Lund, Grüner

 

Begrunnelse

Hendelsen er fra Fjordkraft-liga kampen mellom Frisk Asker og Grüner den 18.10.2020. Grüner spiller nummer 17 Mads Lund ble idømt matchstraff etter regel 119 Boarding.  Disiplinærutvalget har basert sitt vedtak på dommerrapporten, tilsvar og videoklipp fra hendelsen.

 

Pucken spilles ned bak den forlengede mållinjen i Grüner sin forsvarssone. Angripende spiller Bjørndal har noe høyere fart en forsvarende spiller Lund og jobber seg fremover til han er forbi Lund. I det han er foran er de også ved pucken, Bjørndal søker da inn foran Lund for å kunne skjerme pucken som nå ligger litt før vantet i endesonen. Lund responderer på dette ved å strekke frem høyre underarm og får her kontakt med Bjørndal som videre mister kontroll og faller mot vantet.

 

Spillerne er her i en duell om å nå en fri puck, og det forventes en duell om å vinne denne.  Avstanden Bjørnstad har til vantet gjør at han anses å være i en sårbar posisjon. Lund anses til å ha kontroll over motspillers posisjon  og taklingen han utfører anses ikke til å tilføre stor kraft, men nok kraft til å sette motspiller som e er i en sårbar posisjon ut av balanse og videre i en farlig situasjon.

 

Lund anses for å ha god oversikt i situasjonen og må også bære ansvaret for utførelsen. Denne type taklinger utsetter motspiller for stor skaderisiko, og er uønsket i ishockey. 

 

Oppsummert:

  • Dette er en boarding
  • Skaderisikoen vurderes til høy
  • Spiller er i en sårbar posisjon

 

Vedtak:

Grüner spiller nummer 17 Mads Lund ilegges en karantene på 2 kamper.