Til trenerne
Målvaktstreneren på dette trinnet skal ha MV2-kurs og bør ha MV3-kurs. Målvaktstreneren må ha må ha kunnskap om hva en spilleidé er samt hvilken type spilleidé som passer ulike typer målvakter. Pedagogisk kunnskap om hvordan man lar målvaktene selv finne sin egen vei og generell kunnskap om fysisk trening er viktig. Dette trinnet inneholder store mengder trening, og hvordan man sikrer at man ikke overbelaster er viktig. Det innebærer kunnskap om målvaktsspesifikk fys som bevelighet og skadeforebyggende trening (hofter, knær og lysker).
Målvaktstreneren bør også ha kunnskap om hvordan målvaktsspill skaper effekt sammen med forsvar og kan lage en taktikk basert på samhandling. Målvaktstrener bør også kunne gi målvakt mulighet til å få feedback gjennom å se og vurdere seg selv i kamp og trening gjennom bruk av video.
Under har vi satt fokus på hvilke områder vi mener at målvaktstreneren skal operere etter i dette trinnet.
Målvaktstrener - lederdirektiv
- Rolig og metodisk – skap gode vaner.
- Gi mye positiv feedback. Helst 7 positive for hver korrigerende tilbakemelding.
- Skap og gi bilder – gjennom en visende målvakt eller ved video. Bidra til å skape visuelle tankebilder fra et kampperspektiv.
- Lytt på målvaktens egne tanker og refleksjoner. Vis interesse og empati, involver dem og gi dem medansvar. Skap autonome målvakter.
- Utfordre målvakten og få den til å KONKURRERE på hver puck!
Til klubben og foreldre
Det er viktig at både målvakt og foreldre kjenner til hvordan ernæring påvirker kroppen og treningsutbyttet. Klubben må jobbe aktivt med å lage gode treningsmiljø der målvakter og trenere trives og vokser! Klubben og foreldre skal ha et bevisst forhold til antidoping.
Fokuser på å etablere et lag og en lagfølelse selv i en konkurransehverdag.