Ishockeysesongen for denne aldersgruppen varer normalt fra august til mars. I sesong anbefaler vi 4-6 isøkter per uke, men mengden vil variere ut ifra om laget har kamper eller ikke.

Smålagsspill bør utgjøre 40% treningsinnholdet, en vellegnet metode for å utvikle spillernes ishockeyforståelse. Ishockeyforståelsen i dette stadiet bør terpe på de 4 rollene slik at spillerne evner å håntere alle ulike situasjoner de havner i. Det er og fint å jobbe litt på spesifikke prinsipper gjennom spilløvelser, men dette bør ikke utgjøre mer enn 10% av treningshverdagen.

Å terpe på de grunnleggende tekniske ferdighetene gjennom generell teknikktrening sikrer en solid base som gjør spillerne kapable til å håndtere alle spillets situasjoner. Dette bør derfor utgjøre 35% av treningsinnholdet. Stadiet vil samtidig være oppstarten for posisjonsspesifikk trening og deler av den tekniske treningen bør nå rettes mer mot posisjon (15%). Det er fint om spillerne tester ut de ulike posisjonene (unntatt målvakten) både i kamp og på trening, vær derfor varsom med å putte spillerne i faste posisjoner for tidlig.

Ungdommene er mer mottakelige for taktiske tilbakemeldinger enn de har vært tidligere og det vil være hensiktsmessig å coache dem på dette. Istreningene skal ha spilleren og dens utvikling sentralt, ikke laget og dets resultater. Et godt lag vil være en konsekvens av god spillerutvikling.

Treningene bør legge til rette for sunn konkurranse og et kamplikt miljø, korte sekvenser med høy intensitet vil bidra til det. Spillere som har nådd vekstspurten og nå befinner seg i puberteten vil trenge flittigere pauser, men være mer mottakelige for trening med høy intensitet enn spillere som enda ikke har entret denne perioden. Å individualisere etter hvor spillerne er i løypa er krevende, men avgjørende for å gi spillerne gode rammer til å utvikle seg.

Effektiv istrening er ikke lenger bare snakk om antall repetisjoner, selv om dette fortsatt er avgjørende. Gradvis mer fokus på høy intensitet og hvordan denne styres ut fra forholdet arbeid/hvile er viktig. Stasjonstrening vil være hensiktsmessig for å sikre rett forhold mellom aktivitet / hvile, og ønsket intensitet. Stasjoner vil og skape gode forutsetninger for teknisk og posisjonsspesifikk trening, samt tettere oppfølgning. Samtidig er det viktig å la spillerne jobbe i full lengderetning av isen, både for å utvikle skøytestyrken og spilleforståelsen. En kombinasjon av stasjonstrening og trening på full is er derfor ønskelig.