Norsk Ishockey / 2020 / - Vi har ambisjoner om å vinne
Foto: Kenneth Myhre
Foto: Kenneth Myhre

- Vi har ambisjoner om å vinne

Forrige helg gikk startskuddet for seriestarten i Kvinner Elite, vår øverste divisjon på kvinnesiden. I den anledning har vi tatt en prat med Hasle-Lørens Sofie Fjellvang.

Endelig er ishockeysesongen i gang. Søndag 27.september tok Hasle-Løren imot Sparta til 20/21-sesongens første kamp i Eliteserien for kvinner. Seriepremieren i Lørenhallen endte med storseier til vertene, som slo Sarpsborglaget med kalassifrene 11-2.

22 år gamle Sofie Fjellvang gikk av isen med 5 poeng (2+3), en poengproduksjon som nok ikke kom overraskende på de som har fulgt med på norsk kvinnehockey de siste årene. På 161 kamper på seniornivå i Norge, har Fjellvang notert seg for totalt 273 poeng, en prestasjon som gjør Skedsmojenta til den mestproduserende spilleren i ligaen gjennom tidene.

Gedigen skuffelse
Hasle-Løren har kun hatt damelag i fire år, og det var først i fjor Sofie og lagvenninnene følte de virkelig fikk etablert seg i toppen. Etter å ha tatt sølv i serien, 13 poeng bak Stavanger, følte de at sjansene deres til å vinne kongepokalen var større enn noen gang. Det var derfor en svært skuffet gjeng som mottok beskjeden om at vårens sluttspill var nødt til å avlyses som følge av koronaviruset.

— At sluttspillet ble avlyst var helt klart en gedigen skuffelse for oss, da vi hadde spilt vår desidert beste sesong noensinne. Vi hadde nylig slått Stavanger i en seriekamp, og følte vi hadde alle muligheter til å kunne gjøre det på nytt i en NM-finale, forteller 22-åringen.

Hardtrening og høye krav 
Årets store høydepunkt ble byttet ut med lockdown og egentrening, og Sofie og resten av laget ble tvunget til å flytte fokus mot 20/21-sesongen. Det hersker liten tvil om at det har vært en annerledes off-season i år, men Hasle-Løren-jentene har brukt det til sin fordel og trent mer enn aldri før.

— Så snart kommunen tillot det startet vi opp igjen med barmarkstreninger, som sørget for at vi fikk trent godt før sommerferien. Innfor årets sesong har vi har fått inn en ny trener i Frode Behn, som stiller høyere krav til oss enn det vi har vært vant med fra før. Nå trener vi mer både på og av is enn det vi har gjort tidligere, røper Fjellvang, som de siste sesongene også har vært en del av klubbens U18-lag på guttesiden.

Ambisjoner om å vinne
Når vi spør Sofie hva slags mål de har satt seg for årets sesong, er det ingen tvil om hva som gjelder. Jentene er klare på at de ønsker å kjempe helt i toppen, og håper at dette er sesongen de endelig skal få løfte kongepokalen.

— Ja, målet vårt i år er definitivt å vinne kongepokalen vi ikke fikk mulighet til å prøve oss på i fjor. I tillegg ønsker vi selvfølgelig å levere gode kamper mot samtlige av lagene i serien, og forhåpentligvis kan vi utfordre Stavanger i kampen om seriegullet også, forteller Fjellvang.

Flere landslagsspillere
I likhet med Sofie er flere av spillerne på Hasle-Løren en del av det norske kvinnelandslaget, og forrige helg hadde de fire spillere med på JU18-landslagets samling i Skien. Årets utgave av Hasle-Lørens damelag er ganske lik som fjorårets, med unntak av noen få utskiftninger.

— Vi har mistet et par spillere i Karen Jensen (college) og Maria Frøberg (millitæret). Samtidig har vi fått inn et par friske pust i Ava Farid-Malthe og Ida Andersen, som har flyttet til Oslo for å gå på skole her, forteller Fjellvang.

— Vår store styrke er nok at vi er et skøytesterkt lag, med mange spillere som er flinke til å gå på skøyter både med og uten puck. Det var noe vi dro stor nytte av i serieåpningen mot Sparta. I tillegg har vi en stabil kjerne i laget som møter på alle treninger, slik at vi kan pushe hverandre til å trene med et høyt tempo, avslutter Fjellvang.

Førstkommende søndag setter Sofie og resten av Hasle-Løren seg på bussen sørover til Sarpsborg, klare for returoppgjøret i Sparta Amfi. Full oversikt over de kommende kampene i Eliteserien Kvinner finner du her.