Norsk Ishockey / 2020 / Gjenåpner ishockey for barn og ungdom
Foto: (NIF) Kulturminister Abid Q. Raja og Idrettspresident Berit Kjøll
Foto: (NIF) Kulturminister Abid Q. Raja og Idrettspresident Berit Kjøll

Gjenåpner ishockey for barn og ungdom

Regjeringen gjenåpner barne- og ungdomsidretten fra 1. august.

I en pressemelding før helgen skrev regjeringen at de nå har åpnet for at barne- og ungdomsidretten får unntak fra 1-metersregelen fra 1. august. Se pressemelding her.

For vår idrett betyr det at barn og ungdom til og med 19 år kan ha en tilnærmet normal treningsaktivitet på is, hvilket er gledelig. Det er også åpnet for kampavvikling for denne gruppen, men da innen definerte geografiske områder. Regjeringen har bestemt at det er de offentlige fylkesgrensene som skal være gjeldene, noe som skaper utfordringer for oss, både med tanke på lik mulighet til forberedelser, samt evt. gjennomføring av kommende seriespill. Vi vil derfor jobbe videre med å finne løsninger inn mot både Idrettsforbund og myndigheter, men inntil videre så gjelder fylkenes grenser. Se mer informasjon fra NIF.

NIHF har tidligere definert Eliteserien menn, Kvinner Elite, 1 div menn, samt landslagene som Toppidrett. Disse er unntatt de geografiske begrensningene.

For seniorvirksomheten for øvrig ( 2. div menn, 1 div. kvinner, samt lavere divisjoner) gjelder fortsatt 1m kravet under trening, og de kan heller ikke spille kamper. 

Det er kun under trening/kamp der det er påkrevet for å drive normal idretts-aktivitet at 1m kravet er tillempet. Det betyr at 1m kravet fortsatt er gjelder utenfor isen, sammen med oppfordringene om godt renhold, god hygiene (vask hender), samt å bli hjemme om man føler seg uvel.