Norsk Ishockey / 2020 / Et annerledes landslagsopphold
U18-landslagstrener Christer Nylund på besøk hos Nidaros tidligere i uken. Foto: Bjørnar Kvello Hansen
U18-landslagstrener Christer Nylund på besøk hos Nidaros tidligere i uken. Foto: Bjørnar Kvello Hansen

Et annerledes landslagsopphold

Da koronaviruset satte kjepper i hjulene for den planlagte landslagsaktiviteten i november, ble vi tvunget til å tenke nytt. Løsningen ble å sende trenerne ut til klubbene.

I lys av den siste tidens utvikling med økt smitte i samfunnet, ble vi nødt til å ta den kjedelige avgjørelsen med å avlyse alle samlinger for aldersbestemte landslag i november. JU16- og JU18-landslaget skulle opprinnelig samles i Stavanger, U16 på Lørenskog og U18 på Hamar. I tillegg hadde vi sett frem til å invitere 40 guttespillere i alderen 17 til 23 år til en utviklingssamling i Gjøvik Fjellhall. Slik ble det ikke. 

— Med bakgrunn i den potensielle risikoen for ny smitte som disse samlingene medfører, de konsekvensene dette ville fått, samt usikkerheten knyttet til de neste ukenes utvikling, har vi kommet frem til at det mest fornuftige er å avlyse, fortalte sportssjef i NIHF, Petter Salsten, da avgjørelsen ble kjent forrige uke.

Alternativ løsning
Da vi ikke fikk samlet spillerne slik vi pleier på denne tiden av året, bestemte vi oss for å sende landslagstrenerne ut til klubbene istedenfor. Denne uken har derfor en rekke miljøer rundt om i landet hatt besøk både på gutte- og jentesiden. En løsning som hovedtrener for U18-landslaget, Christer Nylund, er svært godt fornøyd med.

— At vi som landslagstrenere får reise ut og besøke klubbene på denne måten, gjør at vi får sett spillerne i deres hverdagsmiljø. I tillegg til å være sammen med spillerne på is, gir det oss også muligheten til å ha verdifulle samtaler med de trenerne som jobber med spillerne i hverdagen, forteller Nylund, som forrige uke rakk innom både Storhamar, Lillehammer og Nidaros.

—  Alle klubbene har tatt meg veldig godt i mot, og viste at de satte stor pris på å få besøk. Jeg opplevde også at besøkene var inspirerende for spillerne. Gjennom tettere samarbeid mellom landslag og klubb tror jeg vi kan oppnå en følelse av at landslagene er hele Norges landslag, og at vi får en felles forståelse for hvordan vi skal utvikle spillerne våre, avslutter Nylund.