Norsk Ishockey / 2020 / Forbundskontoret forsterker
Forbundskontoret forsterker

Forbundskontoret forsterker

1.september startet Vetle Dalberg som ny utviklingskonsulent i Norges Ishockeyforbund.

Som 16-åring satte Vetle Dalberg seg et mål om at han en dag skulle kunne drive med ishockey på heltid. Den gang så han for seg at det skulle være som spiller, men en rekke skader gjorde at han i 2014 ble nødt til å legge skøytene på hylla. Nå blir det likevel ishockey på heltid for Dalberg, som 1.september begynte i rollen som utviklingskonsulent i Norges Ishockeyforbund.

– På mange måter har jeg jo nådd målet mitt nå som jeg får jobbe med ishockey hver eneste dag, så dette er definitivt en drøm som går i oppfyllelse. Da jeg begynte på idrettsutdanningen min i 2015 var dette en jobb jeg drømte om å kapre etter studiene, så nå gleder jeg meg enormt til å komme i gang.

Vetle har utdannelse i idrettsvitenskap fra NTNU i Trondheim, hvor han skrev bacheloroppgaven sin om talentbegrepet og ferdighetsutvikling i norsk ishockey. I tillegg til trenererfaring, blant annet fra aldersbestemte lag i både Manglerud og Nidaros, har Vetle også erfaring som sportslig leder i Grüner fra 2017-2019. 

Nå er det vi i ishockeyforbundet som skal få glede av den engasjerte Manglerudgutten, og allerede etter første dag på jobb har Vetle rukket å gjøre seg opp flere tanker om hva han ønsker å utrette i NIHF.

– Jeg brenner veldig for utvikling, og er opptatt av at man alltid skal søke etter å bli flinkere på det man driver med. Om det gjelder klubbstruktur, trenerutdanning eller treningshverdagen for utøvere, må vi hele tiden se etter måter vi kan utvikle oss og bli proffere på. Jeg har lagt merke til at det har skjedd mye bra i forbundet den siste tiden og vet også at det er mye spennende på trappene. Det å få komme inn midt i en slik positiv bølge synes jeg er utrolig morsomt, og jeg håper jeg kan være med å bidra til å gi norsk ishockey ytterligere en «boost».

Vi gleder oss veldig over å ha fått Vetle med på laget og har stor tro på at han vil være en god ressurs for Norges Ishockeyforbund i årene fremover.