Norsk Ishockey / 2020 / Tildeling av Gullpucken 2020
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Tildeling av Gullpucken 2020

Årets æresbevisning – Gullpucken 2020, tildeles Mathea Fischer og Henrik Haukeland.

Prisen tildeles den norske spiller som gjennom spill på klubb- og landslag har vært den fremste utøver i sesongen. Prisen er den eldste og mest prestisjefylte utmerkelse som kan gis til en individuell spiller i norsk ishockey.

Til tross for en noe avkortet sesong, der VM ble avlyst, har NIHF besluttet å dele ut Gullpucker for Menn senior og Kvinner Senior sesongen 2020. Innen Para har det, pga. mangel på kamper (ikke seriespill og avlyst EM), ikke vært tilstrekkelig aktivitet til at prisen blir delt ut 2020.

Testdobbeltbildeportrett1224.jpg

Gullpucken kvinner 2020 – Mathea Fischer

Mathea Fischer har denne sesongen hatt en svært sentral rolle for sitt lag University of British Clumbia (UBC) i Canada, der hun har vært lagets kaptein. Hun tar alltid stort ansvar på banen, er pålitelig og anvendelig, noe som gjør at hun benyttes i alle spillets faser. I sluttspillet hevet hun spillet sitt ytterligere, og var lagets mest effektive spiller. Med sitt konkurranseinstinkt, sin lidenskap for ishockey og sin sterke vilje til alltid yte sitt beste er hun et forbilde for sine medspillere. På landslaget er hun blant lagets viktigste spillere. Gjennom sin arbeidsmoral og innsats nyter hun stor respekt fra medspillere og trenere.

 

Gullpucken menn 2020 – Henrik Haukeland

Henrik Haukeland har hatt sitt store gjennombrudd på internasjonalt toppnivå denne sesongen. Som målvakt i det finske topplaget KooKoo har han vært en viktig bidragsyter til at laget sikret seg en sterk 5. plass i seriespillet. Han spilte 50 av lagets 59 seriekamper, der hans individuelle statistikk plasserte han blant ligaens beste målvakter. Haukeland har til tross for sin unge alder hatt en omfattende karrierevei der målsetningen om å hele tiden utvikle seg har vært styrende. Denne kompromissløsheten, lidenskapen og ambisjonen for utvikling er et eksempel til etterfølgelse. Som lagkamerat er han godt likt av sine kollegaer, med sin positive og offensive væremåte.