Norsk Ishockey / 2020 / Ingen åpning for toppidretten
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Ingen åpning for toppidretten

Under regjeringens pressekonferanse fredag ettermiddag ble det kjent at seriekamper i toppidretten fortsatt ikke tillates.

— Mange har ønsket at vi åpner for seriespill i toppidretten. Det har vi ikke funnet rom for nå. Men vi vil ha en dialog med idretten fremover for å se på hva som skal prioriteres når vi en gang kan åpne opp, sa statsminister Erna Solberg fra podiet.

Ishockeypresident Tage Pettersen er svært skuffet over at beskjeden om fortsatt nedstenging av toppidretten kommer en dag etter at forrige råd gikk ut.

— Det vitner om at man ikke tar idrett som næring seriøst. Ingen i samfunnet har strengere smittevernprotokoller enn oss. Regelmessig testing av lag og støtteapparat, og ingen publikummere inn i hallene. Da er det vanskelig å forsvare at kamper ikke kan gjennomføres, sier Pettersen om den dårlige nyheten som kom fredag.

Merkelige prioriteringer
Ishockeypresidenten sier han aksepterer at situasjonen er utfordrende og at det er summen av alle tiltak som teller, men mener det da handler om å prioritere hvilke tiltak man letter på.

— Vi må se idretten i forhold til samfunnet rundt oss og da blir det merkelig å se at restauranter åpnes, at det tillates alkoholservering og at folk stimer sammen på vinterferie i skiheiser og på hotell. Hvis det er trygt, så er det minst like trygt at elitekamper for tomme tribuner gjennomføres. Det er ingen andre områder i samfunnet som må være 100% smittefrie for å få gjennomføre sin aktivitet. Da kan man heller ikke kreve dette av idretten, fortsetter ishockeypresidenten.

Forventer rask dialog
— Idretten ruller nå i hele Europa nesten uten smitte, både i det enkelte land og på tvers av landegrenser, også med norske utøvere. Da blir det merkelig at vi her hjemme i Norge skal ha en helt annen praksis. Jeg er glad for at statsministeren sier hun skal ha dialog med NIF angående toppidretten, og jeg forventer at dette skjer raskt, avslutter Pettersen.

 

Se mer informasjon om nasjonale retningslinjer meddelt fra regjeringen i dag.