Norsk Ishockey / 2020 / Ishockeyaktivitet for den kommende perioden
Ishockeyaktivitet for den kommende perioden

Ishockeyaktivitet for den kommende perioden

Seriespillet utsettes ytterligere, samtidig åpnes det for organisert trening for barn og unge samt toppidretten.

Regjeringen har justert hvilke kommuner som skal inngå i ring 1 og 2.

Regjeringen kunngjorde i en pressekonferanse lørdag 30. januar at den nasjonale tiltakslista som ble anbefalt for perioden 20. januar til 2. februar, forlenges ytterligere to uker. I tillegg justeres anbefalingene for de kommunene som var berørt av mutasjonsvirusutbruddet i Nordre Follo.

Nasjonalt gjelder følgende for ishockeyaktiviteten:

NB! Merk at dette er regjeringens anbefalinger. Det er opp til den enkelte kommune å avgjøre hvilke tiltak som skal gjelde lokalt.

  • Ishockeyspillere som tilhører juniorlag eller yngre årskull, kan gjennomføre ordinære treninger. Disse lagene/spillerne er unntatt fra anbefalingen om én meters avstand. Kamper, cuper, treningskamper skal ikke gjennomføres.
  • Seriespillet i Fjordkraft-ligaen, Elite Kvinner og 1. div. menn (topphockey), som har vært på vent siden midten av januar, utsettes til 17. februar. Topphockey kan trene som normalt i perioden, med mindre lokale retningslinjer er til hinder for dette. Unntak er der lokale myndigheter har stengt også for toppidrett.

  • Ishockeyspillere som tilhører senior- eller voksenlag utenfor topphockey. Denne gruppen må gjennomføre sine økter utendørs, og med én meters avstand.

I Oslofjord-regionen gjelder følgende for ishockeyaktiviteten:

NB! Vi understreker også her at det er den enkelte kommune som velger om de nasjonale anbefalingene skal følges eller ikke.

  • Ring 1-kommunene vil bestå av Nordre Follo, Ås, Oslo, Moss, Våler, Halden og Sarpsborg. Her åpner regjeringen for at barn og unge kan trene ishockey, slik som i de nasjonale tiltakene, fra og med onsdag 3. februar. Klubber og spillere fra Fjordkraft-ligaen, Elite Kvinner og 1. div. menn (topphockey), kan trene normalt fra mandag 1. februar. Ingen kamper tillatt på noe nivå.

  • Ishockeyspillere i Ring 1 som tilhører seniorlag utenfor topphockey, kan ikke trene organisert.

  • Ring 2 vil bestå av Asker, Bærum, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Nesodden, Nittedal, Rælingen, Vestby, Fredrikstad og Hvaler. Her vil de nasjonale anbefalingene for trening gjelde fra 3. februar, det vil si: Barn og unge, samt lag fra topphockey, kan trene innendørs som normalt. Øvrige senior- og voksenlag kan trene utendørs, med én meters avstand.