Norsk Ishockey / 2020 / Nye trenere inn på U-landslagene våre
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Nye trenere inn på U-landslagene våre

Sesongens trenerteam for de yngre landslagene våre inneholder flere kjente navn, bla. Geir Hoff og Per-Åge Skrøder.

En av de største spillerprofilene vi har hatt i norsk ishockey gjennom tidene, Per-Åge Skrøder, satser nå på en trenerkarriere. Han bor fortsatt, og trener lag, i Sverige, der han avsluttet karrieren for Modo, men vil denne sesongen også være tilknyttet vårt U18-landslag for gutter.

Skrøder besitter en unik erfaring som spiller, der det å score mål ble hans store varemerke. Nå satser den tidligere landslagsbautaen som trener, og vi er svært glade for at han også vil dele sin erfaring og kompetanse med kommende generasjoner norske spillere.

 

Skrøder_1224.jpgVeteranen Per-Åge Skrøder, U18-landslagstrener. Foto er lånt av Fredrik Varfjell / NTB scanpix.

 

U20 menn

På U20-landslaget overtar Geir Hoff hovedansvaret etter Anders Gjøse. Hoff har en lang spillerkarriere bak seg, men har også vært knyttet til vårt U20-landslag i mange år. Både som hovedtrener og assistent, der han har flere opprykk til A-pulja på sin CV.

Med seg får han André Lysenstøen som assistenttrener, mens Daniel Jørgensen går inn som målvaktstrener. VM spilles i Hørsholm, Danmark 13.-19. desember 2020.

 

JU18

JU18-landslaget, som rykket opp i fjor, fortsetter med samme trenerteam i Marcus Forgaard, Jørgen Salsten og målvaktstrener Ingunn Mathilde Anseth. De skal ut i en spennende VM-turnering i Ungarn 10.-16. januar 2021. 

 

U18 menn

På U18-landslaget rykker Christer Nylund opp som hovedtrener, mens Kim Veisten og målvaktstrener Patrick Viker Børresen fortsetter. Her vil som nevnt også Per-Åge Skrøder komme inn som del av trenerteamet. De skal spille VM i Spisska Nova Ves i Slovakia 5.-11. april 2021.

 

U16 gutter

Pål Guldbrandsen fortsetter på U16-landslaget, sammen med Martin Fossli og målvaktstrener Ole Sander Sønsterud-Hansen. Fjorårets assistent Simon Stolt Wang har takket nei til videre engasjement pga. klubbarbeid. Ny trener i U16-teamet blir et annet kjent ansikt, Cato Cocozza. Cocozza har lang spillererfaring fra klubber som VIF, MS, Frisk Asker og Sparta. Til daglig er han lærer på NTG-U i Bærum.

For vårt yngste landslag for gutter arrangeres det ikke VM. Dette er ikke en såkalt internasjonal klasse, selv om de aller fleste nasjonene har landslag her. Deres sesongplan vil derfor bestå av treningssamlinger, landskamper og mulig deltakelse i noen turneringer.

 

JU16

For vårt yngste jentelandslag er Mads Scott og Maren Frøhaug klare som trenere. Det samme gjelder målvaktstrener Mathias Falseth. Sistemann inn i trenerteamet er Daniel Vatne. Vatne er bergenser, har hatt ulike treneroppdrag i Bergenshockeyen, samt vært benyttet av NIHF både på Eliteleire og i Isbjørnprosjektet. I fjor flyttet Vatne til Stavanger og var trener i Stavanger Ishockeyklubb, ett oppdrag han også har denne sesongen. JU16-landslaget skal foruten å ha samlinger under sesongen, også delta i en 10-nasjoners turnering i Ungarn i April 2021.

Oversikt over alle landslagsstaber og aktiviteter finner dere mer av på det enkelte landslagets side.

Oversikt over IIHF mesterskap finnes på www.iihf.com.