Norsk Ishockey / 2020 / Sportslig satsing frem mot Paralympics 2022
Sportslig satsing frem mot Paralympics 2022

Sportslig satsing frem mot Paralympics 2022

Norges Ishockeyforbund har inngått avtale med ny hovedtrener for paraishockeylandslaget sesongen 20/21 og 21/22.

André Lysenstøen (31) har lang og variert erfaring som spiller og trener både på klubb- og landslagsnivå. Lysenstøen har vært en del av trenerteamet på paraishockeylandslaget i flere sesonger, og inntar nå rollen som hovedtrener.

 

lysenstoen.png

 

«Jeg er veldig stolt over å få tillit og mulighet som hovedtrener for paraishockeylandslaget frem mot VM 2021 og Paralympics 2022. Jeg har vært med i flere år, og ser frem til å gå løs på min nye rolle i et team som er velfungerende og inspirerende å jobbe med. Vi har et spennende lag med en miks av nye og etablerte spillere, og det blir givende å lede laget i en spesiell tid der det krever ekstra innsats for å skape utvikling både på individ- og lagsnivå.»

Prosjektleder Paraishockey i Norges Ishockeyforbund, Espen Hegde, er svært fornøyd med signeringen;

«Dersom vi skal være i stand til å utfordre de tre beste i verden er vi avhengig av å styrke det sportslige apparatet på A-landslaget. Ved å engasjere en hovedtrener med sterkt fokus på daglig treningskvalitet, individuell oppfølging og utvikling av prestasjonskultur har vi målsetting om å nå semifinale i internasjonale mesterskap de neste to sesongene.

Vi har stor tro på at André Lysenstøen er riktig mann for å forvalte det sportslige ansvaret som ligger hos en hovedtrener. Lysenstøens engasjement og faglige kompetanse er noe vi tror vil føre til positiv utvikling for norsk paraishockey».