Norsk Ishockey / 2020 / Velkommen til NIHF, Tobias!
Foto: Fotograf: Christian Wahlgren | Frölunda Indians
Foto: Fotograf: Christian Wahlgren | Frölunda Indians

Velkommen til NIHF, Tobias!

Sportsavdelingen forsterker og ansetter svenske Tobias Johansson på spillerutvikling fra 1.mai.

Tobias er i første omgang ansatt i et toårig engasjement, og i tillegg til å jobbe med spillerutvikling vil han også ha hovedansvaret for vårt U20-landslag. Sportsjef Petter Salsten gleder seg stort til å få Tobias med på laget.

— Tobias kommer direkte fra Frölunda, en av Europas beste klubber på utvikling. Hans kompetanse, erfaring, kontaktnett og ikke minst personlige egenskaper gjør at han vil bli en stor tilvekst for hele norsk ishockey. Denne ansettelsen er også i tråd med den vedtatte strategiplanen for sport, der et av satsningsområdene er å være tettere på i spillerutviklingen, forteller Salsten.

De siste ni årene har Johansson jobbet i Frölunda Hockey Club, hvor han siden 2017 har hatt hovedansvaret for klubbens spillerutvikling. Gjennom sin tid i Göteborg-klubben har han også vært innom hovedtreneransvaret for klubbens U16-, U18- og U20-lag. På hans lange CV finner vi også landslagsoppdrag som assistenttrener i turneringer med både Sveriges U16- og U19-landslag. Han har fullført «elittränarutbildningen» til det svenske ishockeyforbundet, i tillegg til USA Hockey level 5.

Når vi spør Tobias hva som har gjort Frölunda til en av Europas beste klubber på utvikling av unge spillere, forteller han at nøkkelen ligger i hardt arbeid.

— Det finnes ingen hemmelige øvelser eller snarveier, det handler om at utøverne ønsker å trene hardt, samt at de kan håndtere hard trening. I tillegg til å ha et ønske om å bli bedre, sammen med viljen til å søke coaching og rådgiving. Alle som jobber i virksomheten jobber mot samme mål, og det finnes en tydelig rød tråd i organisasjonen som beskriver hvor vi vil og hvordan vi skal ta oss dit, forteller Johansson.

Tobias forteller at han drives av muligheten til å påvirke og utvikle, og at det å kunne bidra til å gjøre norsk ishockey bedre er noe som motiverer og inspirerer han.

— Mitt inntrykk av norsk ishockey er at potensialet er enormt. Jeg ser norsk hockey som en «vilande jätte» som har fantastiske fremtidsutsikter. Dette blir en svært spennende utfordring, avslutter Johansson.