Norsk Ishockey / 2020 / Vellykket klubbesøk i Trondheim
Foto: Bjørnar Kvello Hansen
Foto: Bjørnar Kvello Hansen

Vellykket klubbesøk i Trondheim

NIHFs sportskonsulent Ole-Kristian Tollefsen er godt i gang med sesongens første klubbesøk, og har denne uken vært i Trondheim hos Nidaros Hockey.

Tidligere i uken satte Ole-Kristian seg på flyet nordover til Trondheim, for å få et innblikk i hvordan Nidaros driver sin ungdoms- og seniorvirksomhet. Det resulterte i en innholdsrik dag i Leangen Ishall, hvor Ole-Kristian blant annet fikk med seg tre økter på is.

Første økt ut var med klubbens U16-lag, med flere aktuelle landslagskandidater. Da U16-landslaget var samlet i Skien forrige helg, var hele fire spillere fra Trondheimsklubben med. Deretter ventet trening med Nidaros U18-lag, før dagen ble avsluttet med en spesialtrening for løperne på tvers av U16, U18 og U21, med fokus på å gjøre mål.

Med seg på isen hadde Ole-Kristian blant andre U16-landslagstrener Martin Fossli, som til daglig trener U18-laget til Nidaros, og Kenneth Madsø, som tidligere har vært med som trener for U17-landslaget vårt.

Inspirerende og verdifullt

Nidaros nye leder for Sport og spillerutvikling, svenske Martin Jansson, kommer fra anerkjente Frölunda HC Academy. Han var svært godt fornøyd med dagen, og så stor verdi i besøket fra NIHF.

- Det var helt fantastisk at Ole-Kristian tok turen opp til Trondheim for å tilbringe dagen sammen med oss. Både spillere og trenere ble ordentlig inspirerte, og det var utrolig lærerikt å få ta del av hans kunnskap og rutiner fra alle hans år som hockeyproff.

- Ole tok seg god tid til å forklare, medvirke og gi god feedback både til spillerne og trenerne. At forbundet tar seg tid til å reise rundt til klubbene og dele kunnskap, tanker og ideer er utrolig positivt. Jeg gleder meg til å jobbe tett både med NIHF og Ole-Kristian i tiden fremover, avslutter Jansson.

Tett På UNG

I løpet av Trondheimsbesøket satte Ole-Kristian også av tid til en individuell samtale med U20-landslagsspiller Andreas Dahl, som til daglig spiller på Nidaros A-lag i 1.divisjon. 18 år gamle Dahl er nemlig med i NIHFs nyoppstartede Tett På UNG-prosjekt, for utøvere i alderen 16-19 år med potensial til å være støttespillere og kulturbærere på NIHF sine landslag.

Stortalentet Andreas Dahl er en del av NIHFs spillerutviklingssprosjekt Tett På UNG. Foto: Elisabeth Almhjell.